Consiliul Tineretului din România s-a întâlnit cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu

Vineri, 21 octombrie, la Chişinău, Consiliul Tineretului din România (CTR) a avut o întâlnire oficială cu preşedintele Republicii Moldova, doamna Maia Sandu, cu scopul de a identifica cele mai bune mecanisme care să sprijine aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.


Alături de Federaţia Tinerilor Basarabeni din România (FTB), structură membră CTR, a fost reafirmat sprijinul pe care România îl acordă Republicii Moldova. De asemenea, CTR a invitat Administraţia Prezidenţială să construiască împreună o platformă de comunicare, informare şi consultare a comunităţii de tineri basarabeni din România pentru un contact permanent cu nevoile şi oportunităţile din ţară.

Nu în ultimul rând, tinerii au subliniat disponibilitatea de a se implica în prioritizarea domeniului de tineret în perioada de preaderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. În cadrul întâlnirii a participat preşedintele Consiliului Tineretului din România (CTR), Mircea Meriacri, împreună cu echipa de conducere FTB şi reprezentanţii organizaţiilor membre.

În România este cu siguranţă cea mai mare comunitate de tineri originari din Republica Moldova, pentru a continua studiile la liceu, universitate sau pentru a intra în câmpul muncii. Contextul crizei economice şi a războiului din Ucraina pot fragiliza parcursul pro-european al Republicii Moldova, ori în această situaţie, atât sprijinul societăţii civile de tineret din România, dar mai ales implicarea tinerilor basarabeni conectaţi la spaţiul european pot fi un garant al unui proces ireversibil de integrare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Mircea Meriacri, preşedinte al Consiliului Tineretului din România

Consiliul Tineretului din România (CTR) reprezintă principalul partener neguvernamental cu atribuţii privind politicile publice pentru tineret în raport cu autorităţile administraţiei publice centrale abilitate în acest sens, Biroul Permanent fiind structura internă de conducere cu rol decizional. În cei 14 ani de activitate, CTR şi-a asumat misiunea de a asigura prezenţa unei voci puternice a tinerilor în plan instituţional şi public în procesul de dezvoltare a politicilor publice care vizează tinerii şi care pot avea un impact semnificativ asupra acestora, inclusiv în domenii care ţin de ocupare, educaţie, sănătate, participare civică şi politică şi voluntariat.

CTR reuneşte structuri federative cu o reţea de peste 400 de organizaţii de şi pentru tineret din ţară, fiind singura structură din România afiliată la Forumul European pentru Tineret (European Youth Forum) şi Organizaţia Mondială pentru Tineret (World Assembly of Youth).

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.