Problema spectacolelor culturale interzise în Arad rămâne nerezolvată

Toată atenția este îndreptată către rezultatele alegerilor parlamentare și formarea unui nou Guvern. Chiar și la nivel local, dezbaterile partidelor se concentrează pe mandatele obținute în Parlament și negocierile pentru noua guvernare. Deși se află în centrul problemei culturii locale primarul municipiului Arad, Călin Bibarț, pare foarte atent și grăbit să rezolve problema bradului de Crăciun, în timp ce problema spectacolelor interzise și a trimiterii artiștilor în șomaj tehnic rămâne nerezolvată.

Dacă pentru brazi Primăria Arad găsește soluții, când vine vorba de oameni, acestea nu se întrevăd. Cu cât ne apropiem mai mult de sărbătorile de Crăciun, măcar o soluție provizorie ar fi putut fi implementată de administrația locală. Din respect pentru cei care fac din instituțiile de cultură adevărate organisme vii!

Dar artiștii nu așteaptă după decizia noului primar care nu mai și se mobilizează. Pe lângă petițiile lansate de actori, dirijorii Orchestrei Filarmonicii și ai Corului Academic au adresat o scrisoare autorităților naționale în atenția Ministrului Culturii, Ministrei Muncii și Protecției Sociale, Președintele CNCD, reclamând dubla măsură și lipsa de logică arătată de Primăria Arad în cazul activității artiștilor.

Chiar dacă Teatrul Clasic „Ioan Slavici” a început să difuzeze online spectacole mai vechi înregistrate de către instituție, problema spectacolelor și artiștilor cu veniturile reduse rămâne tot în aer. Dacă evaluarea directorului Teatrului, Bogdan Costea, a trecut de votul consilierilor municipali – cu excepția celor de la USR-PLUS care s-au abținut, cea a directorului Filarmonicii nu a ajuns pe masa factorilor de decizie.

Deși se bănuiește că s-a luat deja o decizie în comisia de evaluare. În ciuda faptului că anumite procese ale directorului Filarmonicii Arad și ale instituției pe care o conduce ar urma să fie pronunțate în ianuarie 2021. Mai mult decât atât, un nou proces deschis de Filarmonică în 9 noiembrie împotriva AJOFM arată că problemele legate de plata șomajului tehnic acordat în perioada stării de urgență nu s-au clarificat!

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.