Noi imagini color de la filmările B.D. (FOTO)

Noile imagini ale demersului pornit de Studiourile Buftea aduc mai aproape de contemporaneitate seria filmelor B.D. Publicul cinefil apreciază înfățișarea într-o lumină modernă și o calitate superioară a imaginilor de atunci. Demonstrând în același timp că popularitatea unor filme produse în urmă cu 50 de ani este încă mare.


Cele 3 filme de lung metraj cunoscute generic sub numele de B.D. sunt una din seriile de film realizate înainte de 1989 care încă mai atrag spectatorii astăzi în jurul micului ecran, alături de seria Liceeni sau a comisarului Moldovan.

Lotul de fotografii semnate de Raru Bănică din timpul filmărilor de la B.D. arată o fațetă de înaltă calitate, atât a decorurilor și costumelor, cât și a aparturii folosite care a păstrat vie atmosfera Bucureștiului anilor 1970.

Magazinul „Unic” în 1970, filmări de la Brigada Diverse în alertă. Se pot observa în imagine actorii Dem Rădulescu, Puiu Călinescu și Gheorghe Oancea.

Una din multiplele scene în aer liber. Față de platourile închise, de data aceasta oamenii care treceau pe stradă i-au putut vedea pe actori performând.

Un alt unghi decât cel al aparatului de filmat transportă privitorul în mijlocul acțiunii.

Mai jos, în barul lui Fane „Încurcă Lume”, interpretat de artistul Ștefan Bănică.

Același lucru este valabil și în scena lecțiilor de televiziune sau în cea a intratului pe fereastra unuia din birourile Secției Comercial al I.C.S.M.D. unde avusese loc o crimă.

Fotografiile din timpul filmărilor sunt o mărturie a talentului artistului Raru Bănică și a tuturor celor implicați în producții, puse la loc de seamă de către Studiourile Buftea și pasionații pentru cultura și istoria cinematografiei românești.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.