Studiourile Buftea publică sute de fotografii de la filmările seriei „Brigada Diverse”

Într-un demers arhivistic important, Studiourile Buftea publică sute de fotografii din timpul filmărilor seriei „Brigada Diverse” în perioada 1970 – 1971, regizate de Mircea Drăgan, scenariu de Nicolae Țic, fotograf de platou fiind Raru Bănică.


Seria de trei filme prezintă cazuri rezolvate de Brigada Fapte Diverse (prescurtată B.D.), a unei secții de miliție din România comunistă. Toma Caragiu, Sebastian Papaiani, Iurie Darie joacă rolurile organelor de anchetă, iar Dem Rădulescu, Puiu Călinescu, Jean Constantin portretizează personajele infracționale mărunte care cooperează în cele din urmă cu miliția pentru a prinde autorii unor fapte criminale.

Reprezentanții studiourilor explică nepublicarea fotografiilor până în prezent. Cele trei filme din serie au avut inițial următoarele titluri: „Brigada de mărunțișuri”; „Brigada se afirmă”, respesctiv „Brigada se agită”. Din cauza acestei diferențe față de titlurile cu care au fost publicate filmele identificarea lor a fost dificilă. Mai mult, în arhivele studiourilor negativele foto au fost etichetate prescurtat!

În cele din urmă, întregul „dosar” foto al Brigăzii a fost descoperit. Acesta conține peste 1.000 de imagini, care vor fi publicate, pe parcursul timpului pe pagina de Facebook a Studiourilor.

Ce tip de imagini se pot regăsi?

  • fotografii prospecțiuni alb negru și color;
  • fotografii de lucru (din timpul filmărilor, alb negru);
  • probe actori, alb negru;
  • fotografii reclamă color (destinate revistelor de specialitate, cinematografelor).

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.