Cum va arăta Bradul de Crăciun de 500.000 lei din Arad?

Un brad artificial va fi instalat în fața Primăriei Arad dacă voința acesteia va fi îndeplinită în următoarea ședință de Consiliu Local Municipal. Pentru obiectul iluminat artificial, de aproape 20 de metri, se va plăti o sumă fabuloasă: 500.000 lei. Astfel, Municipalitatea condusă de PNL spune că face economii în viitor.


Primăria Arad dorește să aprobe pe 27 septembrie un act adițional la Contractul de concesiune a Serviciului de iluminat public din Municipiul atribuit firmei ELBA până în anul 2038. În cadrul lucrărilor de iluminat festiv „se confecționează bradul cu elemente de iluminat incluse, cu o înălțime de 19,8 metri, echipat cu elememte de iluminat și decorațiuni, în valoare totală de 99.911,21 Euro, inclusiv TVA.

În adresa de 33 de pagini trimisă de companie către Direcția Tehnică din Primăria Arad, se explică ce presupune fiecare componentă a produsului livrat. Precum mobila de la IKEA, este furnizat un fel de manual de asamblare a Bradului artificial.

Cu rezultatul final mai mult decât… dezamăgitor. Calitatea fotografiei folosite de ELBA, cât și dimensiunile aparente nu se potrivesc cu așteptările de la un produs ce costă în total 100.000 euro!

În loc să reducă costurile din fiecare an…

… Primăria Arad și firma de iluminat consideră că „justificarea realizării și utilizării unui brad cu elemente de iluminat incluse, în locul celui natural rezultă din costurile efectuate pentru realizarea acestora” (…) arătând că în trecut, „cheltuielile anuale necesare pentru achiziționarea, montarea și împodobirea/iluminarea festivă a bradului natural au fost de 12.441,06 Euro.”

Cu alte cuvinte, Primăria Arad explică că se va realiza o economie în următorele decenii (!) „la valoarea totală a contractului pe partea de iluminat festiv, practic în cei 17 ani de contract rămași nu mai este necesară alocarea anuală de cheltuieli cu bradul natural.”

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.