Comunitatea pedallez apreciază măsurile privind siguranța pe anumite piste de biciclete din Timișoara

Pistele de bicicletă din România sunt un motiv de discuții, atât pentru șoferi și bicicilști, cât și pentru autorități. Dacă reprezentanții celor din urmă se mulțumesc să vopsească șoselele și să aplice amenzi șoferilor din când în când, bicicliștii solicită mai multă siguranță, iar șoferii doresc mai multă claritate în trafic. În Timișoara există un semnal bun în acest sens, cel puțin asta indică cei din comunitatea pedallez.


Din această toamnă, așa-numiții „morcovi rutieri” au răsărit și pe anumite segmente de pistă de biciclete din Timișoara. În imaginea prezentată de comunitatea pedallez, banda destinată bicicletelor de pe strada Eneas este ferită acum vizibil de partea carosabilă.

Unii localnici spun că delimitatoarele sunt prea des amplasate. Mai mult decât atât, cu banii alocați pentru acești stâlpi delimitatori, se putea amenaja o pistă de bicicletă în altă parte sau schimbate bordurile înalte cu unele mai joase, acolo unde accesul pe trotuar este dificil.

Reprezentanții pedallez Timișoara sunt de părere că cele semnalate pot fi implementate suplimentar. Actualele delimitatoare sunt doar un semnal că administrația locală este atentă și la astfel de detalii, cum sunt siguranța bicicliștilor.

În mijlocul verii, fiind prezent la o întâlnire tehnică cu constructorul pentru recepția Bulevardul Sudului, primarul Dominic Fritz declara că „detaliile sunt importante, iar pretențiile noastre trebuie să fie pe măsura banilor pe care îi cheltuim. Este extrem de important să gândim șantierele încă din stadiul de proiect cu scopul de a crește calitatea vieții celor care locuiesc în zonele pe care le modernizăm.” Reprezentantul administrației adăuga că în viitor se vor face ajustările necesare astfel încât cât mai multe străzi să reflecte viziunea actualei administrații, adică „o viziune modernă, incluzivă, unde sunt respectați și șoferii și pietonii și bicicliștii și sunt reflectate și nevoile rezidenților.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.