Primarul Aradului a mințit în cazul demolărilor din zona străzii Mărului?

La începutul anului, construcțiile ilegal ridicate în zona străzii Mărului le-au fost declarate „război”. Oamenii care locuiau în acestea au fost victimele colaterale ale dorinței de demolare a primarului Călin Bibarț. La nici jumătate de an de la acel moment, Primăria Arad emite un document prin care scrie negru pe alb că proiectul de amenajare a unui centru de agrement, invocat de edil pentru demolări, nu afectează de fel zona în care au fost ridicate construcțiile ilegale!


Când încep lucrările proiectului de pe strada Mărului, a dorit să afle consilierul municipal Dorian Curcanu (USR PLUS). Interpelarea adresată de acesta Primăriei Arad cuprindea două părți esențiale: când vor începe efectiv lucrările de construcție a proiectului „Revitalizarea zonei strada Mărului și amenajarea ca zonă de agrement”, respectiv când vor fi evacuate persoanele de pe strada Mărului care ocupă terenuri în mod abuziv?

Direcția Tehnică a oferit un răspuns concret. Legat de proiectul de pe strada Mărului din cartierul Alfa, aprobat în forma actuală încă de acum 2 ani, prin HCLM nr.285 / 21.05.2019, aflăm că „procedura de achiziție este în faza de evaluare. În situația în care atribuirea contractului se face fără a fi înregistrate contestații, apreciem că ordinul de începere al lucrărilor poate fi dat în iulie 2021.” Asta chiar dacă pentru proiectul căruia i-au fost alocate 15 milioane de lei din fonduri europene, data finalizării a fost 31 mai 2021!

Reprezentanții Primăriei Arad nu pot estima „o dată exactă pentru momentul în care vor fi evacuate” persoanele care ocupă terenuri în mod abuziv. Și mai mult decât atât, conform informațiilor oferite de către aparatul administrativ, primarul Călin Bibarț nu a spus adevărul când preciza, în mijlocul acțiunilor de demolare, că terenurile trebuie eliberate pentru a face loc zonei de agrement!

Așa cum am anunțat deja, acestea sunt construcții ilegale pe terenurile municipalității, adică ale arădenilor și așa cum spuneam, nenegociabil, ele trebuie să dispară de aici și zona să redevină a arădenilor. Va fi o zonă de agrement aici, ea arată insalubru acum. Primele șapte locuințe sunt deja puse la pământ de către societatea noastră Recons. (…) Până atunci, însă, încă o dată, e nenegociabilă mutarea acestor oameni de aici. Vom avea o zonă de agrement – aici e pădurea, aici e Mureșul.

Călin Bibarţ, 25 martie 2021

Pentru că „în cadrul proiectului `Revitalizarea zonei strada Mărului și amenajarea ca zonă de agrement` sunt propuse intervenții pe o suprafață de aproximativ 282.000 mp, demararea lucrărilor se va face astfel încât să nu fie afectată zona în care au fost ridicate construcțiile ilegale.” Dezinformarea primarului în funcție va rămâne fără consecințe?

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.