Când va fi mutată Hala agroalimentară din Piața Catedralei la Obor?

Măsura inclusă în bugetul de venituri și cheltuieli al SC Târguri Oboare și Piețe (TOP) S.A. Arad pe anul 2021 a fost votată în ultima ședință a CLM Arad, cu excepția consilierilor USR-PLUS care s-au abținut de la vot. Urmare aprobării, hala și copertinele din Piața Catedralei și zonei adiacente ar urma să fie relocate în Piața Obor, pentru elaborarea documentației fiind propuși 160.000 de lei din bugetul local. Administrația locală nu oferă informații privind un calendar al mutării.


Hotărârea privind aprobarea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli al TOP S.A. Arad pentru anul 2021 a fost votată în ședința Consiliului Local Municipal din 13 mai, de la vot abținându-se doar reprezentanții USR-PLUS. Astfel, cu acordul celorlalte partide, bugetul în forma prezentată spre aprobare avizată și de către Consiliul de Administrație al TOP S.A. Arad Arad (prin Decizia nr.29/23.04.2021), permite demararea acțiunilor planificate.

Printre acestea se numără și „realizare SF Amenajare Hală și a copertinelor în Piața Obor, prin relocarea celei din Piața Catedralei și a zonei adiacente”. Reprezentanții USR-PLUS au solicitat încă din ședințele comisiilor de specialitate care va fi situația Pieței Catedralei, propusă spre mutare în noua locație, însă nu au primit nici un răspuns din partea reprezentanților administrației locale.

Deși nu se precizează un termen clar de finalizare, studiul de fezabilitate este prevăzut a fi realizat în acest an. Relocarea propriu-zisă ar putea surveni ulterior fazei de documentație. În mod logic, mutarea efectivă ar fi condiționată de finalizarea și darea în folosință a Pieței Rusu Șirianu, unde autoritățile locale doresc să mute mult mai extinsa Piață a Catedralei. Fără o asumare clară a termenelor dinspre Primăria Arad sau conducerea TOP S.A. Arad, comercianții nu vor știi cum să își planifice viitorul în mod corespunzător.

Din parcurgerea proiectului aprobat în 2019, pe timpul interimatului lui Călin Bibarț la vârful administrației locale, de pe întreaga zonă a Pieței Catedralei ar urma să fie înlăturate toate locurile unde comercianții își desfășurau activitatea. În locul acestora se vor monta băncuțe și plante decorative.

Conducerea TOP prevede venituri mai mici decât anul trecut dar cu profit. Asta pentru că și cheltuielile scad cu aproape 1,5 milioane de lei.

Veniturile totale prevăzute pentru anul 2021 sunt în cuantum de 6.850.000 lei. În urmă cu un an nivelul veniturilor totale s-au ridicat la 6.948.000 de lei. Dacă în 2020 cheltuielile totale au atins suma de 7.838.000 de lei, pentru acest an sunt prevăzuți 6.438.000 de lei. Astfel, dacă în plin an pandemic au fost înregistrate pierderi în cuantum de 889.000 de lei, până la finele lui 2021 se prognozează realizarea unui profit brut de 411.000 de lei.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.online

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.