Liderii PSD se întâlnesc cu sindicatele pentru consultări privind bugetul național alternativ

Președintele Partidului Social Democrat a anunțat o consultare cu liderii principalelor confederații sindicale din țară. Scopul întâlnirii îl reprezintă principiile pe care reprezentanții PSD doresc să construiască bugetul național alternativ. Acesta ar urma să fie prezentat public pe 27 ianuarie.

Încă de la începutul anului, reprezentanții confederațiilor sindicale se află în protest, fiind organizată chiar o caravană a drepturilor sociale care solicită respectarea mai multor drepturi salariale precum și dialog social real. La consultarea dintre liderii formațiunii și cei ai sindicatelor indicatorii macroeconomici se află și ei pe agenda consultărilor. Rezultatul final așteptat este un buget care să includă finanțarea suplimentară a sănătății și dezvoltarea prin stimulare financiară nu austeritate fiscală.

Datele noastre preliminare arată că este corect tot ceea ce mii de sindicaliști strigă de la începutul anului în stradă.

Marcel Ciolacu, președintele PSD

Social-democrații vor să demonstreze prin bugetul pe care îl vor prezenta că sunt bani pentru a mări veniturile românilor și ajuta masiv economia. De asemenea, aceștia vor să sublinieze că „austeritatea lui Cîțu” este o minciună. Ciolacu adaugă că este inuman și umilitor să majorezi salariul minim cu 25 de bani pe oră într-o țară unde 50% dintre salarii sunt între 1.300 și 1.600 de lei lunar, iar prețurile alimentelor și energiei au explodat.

Președintele PSD consideră că împrumuturile aberante ale guvernaților s-au scurs în buzunarele clientelei de partid, la populație și firme neajungând nimic. „Românii trebuie să știe adevărul în privința finanțelor țării. Bani sunt și nu doar pentru clientela puterii!” concluzionează Marcel Ciolacu.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.online

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.