Caravana Drepturilor Sociale ajunge la Cotroceni. Proteste pentru salariul minim decent și deblocarea negocierilor colective

După ce a pornit în 14 ianuarie din Baia Mare și a pichetat prefecturile din Zalău, Târgu Mureș, Brașov și Ploiești, Caravana Drepturilor Sociale, din care fac parte maxim 100 de persoane (reprezentând toate sectoarele de activitate) a pichetat astăzi sediul Administrației Prezidențiale. Au fost solicitate servicii publice de calitate, deblocarea negocierilor colective, taxare justă și aplicarea corectă a legislației în domeniu.

Protestul organizat în fața Administrației Prezidențiale marchează debutul acțiunilor Caravanei în Capitală, urmând ca zilele următoare să fie pichetate sediile Ministerului Finanțelor, Ministerului Muncii dar și sediile partidelor parlamentare. Confederația Națională Sindicală „Cartel ALFA” au organizat aceste acțiuni în toată țara pentru a transmite mesajul că România se revoltă față de politicile anti-sociale.

Mass-media prezintă greșit revendicările protestelor

Protestele au vizat nesemnificativa majorare a salariului minim pe economie, fiind solicitat în acest sens un salariu minim decent dar și pensii echitabile, servicii publice de calitate, deblocarea negocierii colective, taxare justă şi aplicarea corectă a legislaţiei.

Organizatorii protestelor subliniază că în mod paradoxal, deși zilnic organizatorii fixează ideea că principalele revendicari sunt legate de stabilirea unui salariu minim decent (aplicabil în principal salariaților din industrie, comerț, servicii) și de dezghețarea negocierilor colective, mass-media semnalează solicitări pentru majorarea salariilor bugetarilor.

Guvernanții actuali nu sunt mai sensibili la problemele salariaților decât cele anterioare

În opinia Cartelului ALFA greșelile și suficiența actualilor guvernanți nu pot face uitate disprețul fată de problemele salariaților și lipsa de responsabilitate economică și socială ce au caracterizat atitudinea guvernărilor anterioare

Este greșit a se crede că nemulțumirea față de unii îi face mai frecventabili pe ceilalți. Constat cu tristețe, și de această dată, că interesele și neseriozitatea pot transforma informația în dezinformație! De ce oare este atât de grea abordarea unei atitudini oneste? De ce este atât de greu să respectăm oamenii și valorile unei societăți democrațice?

Marian Apostol, preşedinte Cartel ALFA Caraş Severin

Reprezentanții Confederaţiei sindicale Cartel Alfa solicită condiţii de muncă mai avantajoase, majorarea normei de hrană, abrogarea mai multor documente care anulează sau întârzie acordarea unor drepturi financiare. Protestele vor continua în toată țara până în 28 februarie.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.