Școlile și grădinițele rămân închise până cel puțin în 7 februarie

După ce reprezentanții elevilor au solicitat mutarea deciziei privind deschiderea unităților de învățământ la nivel local, iar mai multe cadre profesorale au cerut o rezoluție grabnică din partea Guvernului în acest sens, autoritățile naționale au analizat situația. Conform hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) școlile și grădinițele rămân închise până în 7 februarie, când ar urma să aibă loc o altă analiză a situației privind răspândirea infecțiilor cu coronavirus.

Prin Hotărârea nr. 2 din 08 ianuarie 2021, CNSU a decis să propună „suspendarea activităților care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ și continuarea activităților didactice în sistem on-line, pentru perioada 11.01.2021–07.02.2020.

Acest lucru a fost venit ca urmare a analizei situației epidemiologice la nivel național la data de 07.01.2021 realizată la nivelul Ministerului Sănătăți împreună cu Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției și propunerile Institutului Național de Sănătate Publică. De asemenea, au fost luate în considerare „persistența unui număr crescut de persoane infectate pe teritoriul național, precum și apariția zilnică a unor cazuri noi de persoane infectate, aspecte care generează opresiune constantăasupra capacității de gestionare a unităților administrativ –teritoriale și a sistemului sanitar.”

Raed Arafat a precizat presei naționale că hotărîrea a fost luată și pentru că perioada rămasă până la următoarea vacanţă este scurtă, iar impactul sărbătorilor de iarnă asupra răspândirii virusului încă nu s-a evaluat. Ca atare s-a prelungit școala online până la începutul semestrului al doilea, urmând ca o decizie privind re-deschiderea unităților de învățământ să se ia la un moment ulterior.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.