Condiții inumane, în continuare, în tabăra Lesvos din Grecia

A început oficial sezonul de iarnă, iar populara tabără din Lesvos, Grecia dedicată solicitanților de azil se prezintă în continuare în condiții inumane. După ce persoanele care caută refugiu în Europa au fost nevoiți să se confrunte cu incendii în tabără, urmate de inundații serioase, acum vine rândul vremii grele de iarnă cu temperaturi joase care se adaugă condițiilor improprii ce încă nu au fost rezolvate de către autorități în ultimele luni.

O nouă iarnă rece și umedă pentru mii de bărbați, femei și copii blocați în taberele notorii din insulele grecești. Autoritățile elene și Uniunea Europeană sunt avertizate de reprezentanții organizațiilor care au venit în ajutorul celor blocați în aceste locații, că măsura improvizată în toamnă nu poate fi îmbunătățită sau modificată pentru iarnă.

Oamenii vor avea de suferit, vânturile reci și umiditatea adusă de apele mării vor duce inevitabil la situații de îngheț. Având în vedere că tabăra de corturi a fost ridicată într-una dintre cele mai expuse locații din Lesvos, chiar lângă mare, autoritățile nu au nici o scuză pentru faptul că oamenii vor fi expuși condițiilor meteorologice grele în lunile de iarnă.

Fără acces la un duș fierbinte de luni de zile, așa-zisele „îmbunătățiri” ale condițiilor (constând în dușuri cu apă rece improvizate lângă corturi) implementate de autorități sunt criticate de către reprezentanții societății civile. După 3 luni, nu există o soluție adecvată pusă la punct pentru a opri inundarea taberei sub ploaie din sezonul rece și nici condiții de bază pentru a face din tabăra de pe insulă un spațiu locuibil.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.