Tabăra Moria este acum inundată din cauza „soluției” nesustenabile implementată de autorități

Deși autoritățile europene și grecești se lăudau cu corturile instalate ca urmare a incendiilor care au distrus vechea tabără Moria, realitatea a demonstrat că „soluția” găsită de acestea nu doar că nu este sustenabilă ci pur și simplu. După ce toamna s-a instalat pe insula grecească, condițiile din tabăra solicitanților de azil s-au înrăutățit iar mulți dintre oamenii care au scăpat de focurile recente se confruntă acum cu inundații.

Prima ploaie serioasă și părți semnificative din tabără este inundată. De săptămâni întregi de când au fost instalate, activiștii au avertizat autoritățile că amplasarea nu este corespunzătoare, corturile fiind pur și simplu puse direct pe pământ. Mai mult decât atât, solul nu este potrivit pentru astfel de improvizații, fapt relevat de apa care băltește acum sub corturi!

Oamenii încearcă să scoată apa din corturi, dar apa este și sub corturi. Peste câteva săptămâni va fi mai rece, vremea mai furtunoasă și ploaia se va intensifica. Dar se pare că acțiunea de PR a autorităților a fost mai ușoară decât să ofere oamenilor un loc demn de locuit.

Foto: Erik Marquardt

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.