După Slovacia și Austria își va testa de coronavirus întreaga populație

Începând cu 4 decembrie, Austria va demara o campanie națională de testare a populației pentru prezența noului coronavirus. După o perioadă lungă de restricții, guvernul austriac dorește să relaxeze măsurile înaintea sărbătorilor de Crăciun. Aceasta ar fi a doua țară din Europa Centrală, după Slovacia, care procedează la testarea masivă a locuitorilor săi.

În acest sens, campania cu teste antigen rapide va fi efectuată pe durata unei săptămâni începând cu 4 decembrie, în care obiectivul propus este de 150.000 persoane testate zilnic. Pentru acest lucru au fost pregătite locații speciale și personal dedicat, întregul proces fiind asistat de către armată.

Prioritate la testare au profesorii, astfel încât cursurile în mod fizic să poată fi reluate după nici o lună de școală online. Pentru a nu se forma cozi inutile și periculoase în perioada aceasta, guvernul va pune la dispoziție platforme online de programare a testării.

Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, a anunțat în mediul online că testarea de masă a întregii populații va reduce numărul de infectări așa cum a fost cazul în Tirolul de Sud. Prin această campanie vor putea fi izolate eficient persoanele infectate și cele asimptomatice, aducând sub control epidemia COVID-19 în statul din Europa Centrală. Drept consecință, șeful guvernului austriac precizează că vor exista suficiente vaccinuri pentru toți cei care vor dori să fie vaccinați în Austria dar și că pot fi ajutate alte țări, cum sunt cele din Balcanii de Vest.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.