Testarea întregii populații în Slovacia pentru depistarea coronavirusului și evitarea carantinării țării

Demersul efectuat de către guvernul Slovaciei este îndreptat înspre oprirea crizei sanitare și economice, precum și pentru evitarea carantinării țării. În cadrul unei campanii naționale, întreaga populație, cu excepţia copiilor cu vârsta sub 10 ani, va fi testată gratuită, pentru prezența noului coronavirus.

Timp de 2 zile, în acest sfârșit de săptămână, peste 40.000 de medici, asistenți, soldaţi, poliţişti, birocrați şi voluntari au ajutat la efort. Aproximativ 2,6 milioane de cetățeni s-au prezentat la cele 5.000 de centre pentru a fi testați. Cei care nu participă la testări sunt obligați de către autorități să se izoleze la domiciliu.

Dintre persoanele testate sâmbătă, 25.850 (sau 1%) au fost depistate pozitiv și urmează să intre în carantină.

Prima campanie de acest fel realizată într-o ţară de dimensiunile Slovaciei (cu o populație de 5,5 milioane de persoane) este gândit să contribuie la încetinirea ritmului de infectare și evitarea impunerii unei carantinare a întregului stat. Alte guverne privesc demersul Slovaciei ca pe o bună-practică pe care ar putea să-l multiplice în eforturile de a stăpâni un așa-numit al doilea val al pandemiei cu coronavirus în Europa.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.online

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.