Podul Decebal rămâne închis, în ciuda asigurărilor oferite în vară de către Primăria Arad

Lucrările la Podul Decebal încă nu au fost finalizate deși termenul de 3 septembrie anunțat de către Primăria Arad a fost depășit. Iar după starea în care se află podul, nu pare ca acesta să fie deschis prea curând.

Starea nesatisfăcătoare a lucrărilor a fost abordată public de către consilierul municipal Marin Lupaș. Acesta a făcut o vizită pe șantier și se declară dezamăgit de situația găsită la Podul Decebal și solicită Primăriei Arad urgentarea lucrărilor întârziate, în paralel cu sancționarea firmei constructoare.

În perioada 18 mai – 03 septembrie circulația pe Podul Decebal a fost suspendată. Administrația locală a anunțat acest calendar pentru efectuarea lucrărilor la nivelul structurii rutiere și pietonale, după ce se structura de rezistență a podului fusese întărită. Marin Lupaş a atras atenția încă din luna iulie, în cadrul unei şedințe CLM, că Tehnodomus, cei care câștigaseră licitația pentru reasfaltarea podului, nu lucrează destul de mult pentru a se încadra în graficul anunțat.

După cum observă și consilierul Lupaș, trotuarele sunt într-o stare mai avansată de finalizare, cu excepția scărilor către Faleza Mureșului, care lipsesc cu desăvârșire. La partea carosabilă însă stadiul lucrărilor este mult în spatele datei anunțate. Îmbinările cu șoseaua sunt departe de a fi terminate, iar intersecția cu Bulevardul Dragalina este complet distrusă.

Lucru zi și noapte, până la începerea anului școlar

Pentru a evita situația blocării traficului în Arad odată cu începerea anului școlar, soluția avansată de Marin Lupaș este reprezentată de urgentarea lucrărilor, astfel încât firma constructoare să lucreze zi şi noapte la Podul Decebal. În paralel, consilierul a cerut penalizarea firmei constructoare pentru întârzierile înregistrate, o asemenea măsură fiind dovadă că Primăria Arad lucrează în interesul cetățenilor.

Menționasem în luna mai că trebuie prioritizat confortul cetățenilor nu al firmelor care lucrează pe bani publici. Administrația locală trebuie să dea dovadă că lucrează în interesul arădenilor și nu al unor firme private.

Marin Lupaș (PRO România)

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.online

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.