Germania va mări salariul minim

Deși economia Germaniei nu este prognozată a scăpa de recesiune, ca urmare a pandemiei cu coronavirus și blocării activităților economice, guvernul federal a anunțat creșterea salariului minim începând cu ianuarie 2021 și se va finaliza în vara anului 2022.

Deși a introdus măsura abia din 2015, guvernul social-liberal condus de doamna Merkel continuă planurile stabilite înainte de pandemia cu coronavirus. Ministerul Muncii, condus de social-democrații germani, a anunțat că mărirea va fi implementată în 4 etape, începând cu ianuarie 2021.

Salariul minim nu trebuie să rămână în urmă

Hubertus Heil (Ministrul Muncii, SPD), foto: dpa

Reprezentantul guvernului federal a spus că salariul minim introdus de 5 ani în Germania este o poveste de succes care trebuie continuată și Statul trebuie să lucreze ca acesta să ajungă la 11,74 € pe oră, de la cât este în prezent: 9,35 € / oră. Planul este ca în vara anului 2022 acest deziderat să devină realitate.

Discuțiile privind această mărire au fost parțial controversate. Mulți angajatori și-au exprimat îngrijorările privind actuala situație economică afectată de pandemie și că o creștere a salariului minim va face dificilă angajarea oamenilor în faza de relansare a economiei. Dezbateri au existat și asupra sumei cu care va fi mărit salariul.

Imagine: Peter Stanic

  1. Pingback: Studiu FES: Salariul minim și traiul minim decent, datele statistice vs. miturile politice din România – Independentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.