Proiect USR Arad: Minim 5 leagăne speciale pentru copiii cu dizabilități în parcuri

Un proiect de Hotărâre locală trimis de către USR Arad prevede instalarea în parcurile din oraș a minim 5 leagăne special adaptate pentru copiii cu dizabilități, precum și leagăne cu sisteme de sprijin pentru copii sub 3 ani, în toate spațiile de joacă.

Din cele peste 70 de locuri de joacă din municipiu, nici unul dintre acestea nu deține asemenea dotări. Având în vedere lipsa de îngrijire a administrației PNL, incusiv recenta „dispariție” a mini-parcului pentru skateboard, ideea înaintată nu va prinde probabil aderență actualilor conducători din Primăria Arad.

Privim acest proiect ca pe un început, cu speranța că va fi preluat de actuala administrație locală. Dacă nu, cu siguranță USR PLUS îl va implementa după alegerile locale din această toamnă.

Sergiu Vlad (USR)

Ținând cont de prevederile Legii nr. 448 din 6 decembrie 2006 privind protecţia și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, dar și în acord cu Legea nr. 272 din 21 iunie 2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, cu modificările și completările ulterioare, reprezentanții USR precizează inclusiv promovarea unei noi legislații care să oblige toate administrațiile publice locală să prevadă spații de joacă
special adaptate pentru copiii cu dizabilități.

Proiectul de Hotărâre inițiată de USR precizează:

  • Art. 1: Se aprobă achiziția și instalarea a cel puțin un leagăn prevăzut cu protecție, destinat copiilor sub 3 ani, în fiecare loc de joacă amenajat sau în curs de amenajare pe raza Municipiului Arad.
  • Art.2: Se aprobă achiziția și instalarea a cel puțin un leagăn special destinat copiilor cu handicap locomotor în Parcul Copiilor – Zsolt Torok, în Parcul Aventura Voinicilor, precum și în alte trei locuri de joacă din cartierele Aurel Vlaicu, Micălaca și Alfa/Pârneava, stabilite cu acordul DGASPC Arad.
  • Art.3: Fondurile necesare achiziției leagănelor prevăzute la art. 1 și 2 din prezenta hotărâre se alocă din bugetul Municipiului Arad.

Un leagăn ca cel din imagine are dimensiuni de 3200 x 1750 x 2600 mm, destinat copiilor între vârsta de 3 – 12 ani și este confecționat din stâlpi din aluminiu, decorațiuni din HDPE și sezut cu structura din oțel și suprafață din aluminiu. Costul unei bucăți poate ajunge la 4600 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.