În ciuda deciziei CNCD, Ministerul Educației continuă cu măsura luării temperaturii

Într-o conferință de presă organizată duminică, Ministerul Educației și Cercetării a anunțat derularea examenelor așa cum au fost gândite de către cei din Guvern. Adică, decizia CNCD privind discriminarea elevilor este ignorată, iar evaluarea naţională începe luni, cu măsura interzicerii participării a elevilor la ssesiunea ordinară cu o temperatură ridicată.

Accesul în centrul de examen se va face până la ora 8:30. La intrarea în unitățile de învățământ copiii vor fi întâmpinați de cadre medicale care vor face triajul epidemiologic. Cu alte cuvinte, cei care vor fi găsiți cu o temperatură corporală mai mare decât 37,3 grade, după repetarea de trei ori al procedeului conform cu recomandarea conducerii ministerului.

Ministerul ignoră Consiliul și decizia de discriminare

La o întrebare privind decizia CNCD, reprezentanții Ministerului au declarat că „faptul că noi am organizat încă o etapă a sesiunii de evaluare națională înseamnă că am avut grijă ca toți acești copii să nu fie discriminați.” Deși Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a specificat clar că întreaga măsură pregătită de Guvern, inclusiv cea a organizării unei alte sesiuni de evaluare, este în fapt discriminatorie.

Scopul organizării acestei etape speciale este tocmai acela de a da şanse egale tuturor copiilor. Vreau să precizez că această etapă specială se va organiza înaintea repartiţiei computerizate care se va realiza în data de 10 iulie. Prin urmare, toţi copiii absolvenţi de clasa a VIII-a au şanse egale pentru a participa la Evaluarea naţională”, a susţinut și ministra Monica Anisie.

Reamintim că decizia CNCD are drept argumente faptul că infectații cu noul coronavirus pot avea temperatura corporală în parametri normali (adică cei asimptomatici), nu există o corelație între temperatura de 37,3 grade Celsius și statutul de purtător al SARS-CoV-2, precum și alți factori de natură ne-medicală ce pot duce la o creştere a temperaturii de peste pragul instituit de Guvern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.online

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.