NASA a reușit lansarea cu mijloace private spre SSI

Amânată anterior din motive meteorologice, programul de relansare a zborurilor în spațiu de pe teritoriul SUA a fost dus la îndeplinire sâmbătă seara. Cei doi astronauți au fost transportați în siguranță cu ajutorul rachetei Falcon 9 dezvoltată de compania SpaceX.

Totul a decurs conform planificării inginerilor și managementului operațiunii. La 8 minute și 54 secunde, racheta principală s-a separat. Naveta a ajuns la o altitudine de 200 km și a atins o viteză de 27.000 km/h. Racheta Falcon 9 detașată anterior a ajuns în siguranța înapoi, pe platforma intitulată „Of course I still love you”. Acest aspect este crucial pentru că în această nouă fază a zborurilor în spațiu, NASA dorește să economisească resurse materiale și financiare prin reutilizarea rachetelor de propulsie.

La 12 minute și 11 secunde, capsula Dragon s-a separat de orice sistem de propulsie și păstrându-și viteza, neîntâmpinând nicio rezistență în vacuumul spațiului, își va continua traiectoria către SSI. După acest moment urmează o călătorie de 19 ore până ce astronauții vor ajunge la bordul Stației Spațiale Internaționale.

Traiectoria liniară pare ondulată doar pentru că planeta este rotundă!

  1. Pingback: Zborurile cu avioane electrice ar putea deveni normalitate – Independentul
  2. Pingback: Astronauții NASA lansați cu rachetele SpaceX s-au întors din misiune – Independentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.