Demararea tranzacționării acțiunilor Hidroelectrica la Bursa de Valori București

Tranzacționarea acțiunilor a demarat miercuri, la ora 10:00, sub simbolul „H2O”, în categoria Premium, fiind transmisă video în mediul online de către Bursa de Valori București (BVB). Mai multe oficialități au participat la evenimentul de deschidere a activității Bursei, printre care și premierul României.


Reprezentanții BVB, citați de presă, menționează că este vorba de cea mai mare valoare a ofertei publice inițiale (IPO) din istoria bursei românești. Prețul ofertei inițiale (IPO) a Fondului Proprietatea: 104 lei pe acțiune. Valoarea capitalizării la data admiterii este de 46,8 miliarde de lei (9,4 miliarde de  euro). Evenimentul a avut loc la sediul BNR.

Aș vrea să subliniez faptul că listarea deschide noi oportunități, inclusiv pentru românii care își doresc să cumpere și să dețină acțiuni la una dintre cele mai solide companii cu capital majoritar de stat.

Bogdan Badea, presedintele directoratului Hidroelectrica

Hidroelectrica este unul dintre cei mai mari producători de energie din România. Are o producție 100% din resurse regenerabilă, fiind lider de piață națională. Compania exploatează un număr de 209 centrale, având o putere instalată totală de 6.482 MW. Acestora li se adaugă parcul eolian de la Crucea, cu o putere instalată de 108 MW.

Listarea la bursă a companiei a fost aprobată pe 31 martie 2022, acționarii Hidroelectrica votând prin Hotărarea AGEA nr. 3 declanșarea admiterii la tranzacționare „a acțiunilor emise de S.P.E.E.H. Hidroelectrica S.A. pe Bursa de Valori Bucuresti, ca urmare a unei oferte publice secundare avand drept obiect actiuni ale S.P.E.E.H. Hidroelectrica S.A. reprezentand pana la 19,94% din totalul actiunilor emise de societate, realizată de Fondul Proprietatea S.A.”

Foto: BVB

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.