Vingegaard își demonstrează forța din acest sezon în Critérium du Dauphiné

Jonas Vingegaard a pecetluit duminică victoria în Critérium du Dauphiné, la capătul unei cățărări dificile, într-un mic tur în care Jumbo-Visma și-a arătat forța, fiind în forță aproape tot timpul. Italianul Giulio Ciccone (Trek-Segafredo) a reușit să obțină victoria etapei finale deasupra Grenoble, declarând însă că ultimii 500 de metri păreau să nu se mai termine, cu danezul pe urmele sale.


A fost a 10-a victorie în carieră a italianului care nu a mai performat în ediția din acest an a Giro din cauza COVID-19. Ciccone pornise în evadare pe penultima urcare a Col de Porte împreună cu Alaphilippe însă acesta nu a mai putut ține pasul. Grupul tricoului galben a venit puternic din urmă, iar în ultimul kilometrul Vingegaard a ținut să arate că este puternic și s-a distanțat de ceilalți co-rutieri, trecând singur linia de sosire, în urma lui Cicone (foto jos).

Cei 152,8 km ai etapei finale nu au deranjat prea mult clasamentul general. Din contră, cățărarea de 14%, a făcut ca purtătorul tricoului galben să se distanțeze și mai mult față de urmăritori. Podiumul final este completat de către Adam Yates (UAE) pe locul secund și Ben O’Connor (AG2R Citroen) pe trei.

Vingegaard nu a reușit să recupereze suficient teren pentru a-i refuza victoria italianului, însă le-a dat rivalilor săi din clasamentul general încă o bătaie usturătoare, arătând că este în formă pentru Turul Franței!

Deși Yates părea că poată face ceva în grupul de urmăritori, dar cu un pedalat consistent din șa, Vingegaard a preluat controlul și a impus o distanță confortabilă. Americanul a trebuit să se mulțumească cu locul doi într-o ediție a Criteriumului care a părut o repetiție pentru Jumbo-Visma înaintea competiție din Franța.

Foto: Getty Images, Eurosport/GCN

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.