O eroare în tabelul voturilor schimbă președintele Partidului Social-Democrat Austriac

Răsturnare de situație în principalul partid de opoziție din Austria, SPÖ. O eroare în tabelul voturilor a făcut ca președintele votat la congresul social-democraților să fie exact pe dos. Rușinea a fost și mai mare pentru președintele-pentru-o-zi, Hans Peter Doskozil, care este renumit pentru propunerile anti-imagraționiste, și care acum nu mai dorește să facă politică la nivel național. Președintele ales și confirmat după renumărare este Andreas „Andi” Babler, un politician cunoscut pentru convingerile solide de stânga.


Pe cât de amuzantă este ideea de a transporta (doar) în jur de 600 de bucăți de hârtie pe un palet, după congresul partidului, toate documentele conferinței au fost transportate de la Linz la Viena pe paleți. Unul dintre aceștia avea buletinele de vot sigilate cu folie de plastic, declară reprezentanții SPÖ. Decizia de renumerare a fost anunțată de șefa comisiei electorale, care la o căutare a unui număr de delegați în lista cu rezultatele votului, a observat că tabelul Excel avea o formulă eronată, iar candidații erau inversați. După conferința de presă organizată imediat, președinții partidului au avut declarații publice, pierzătorul, guvernatorul Burgenland, a fost foarte critic pe când Babler a îndemnat la calm și o altă confirmare.

Marți dimineața, comisia electorală a SPÖ s-a întrunit în biroul federal pentru a număra din nou voturile exprimate la alegerile conferinței extraordinare a partidului din Linz în acest final de săptămână. La propunerea lui Andi Babler, notarul dr. Philipp Nierlich a fost invitat pentru a legaliza și garanta corectitudinea rezultatului.

Imaginea partidului are de suferit

Babler și-a cerut scuze pentru imaginea pe care au dat-o părțile implicate în campania internă în ultimele săptămâni precum și situația creată. Acesta a subliniat că va lucra împreună cu echipa sa la revenirea social-democrației în Austria.

Cu toate acestea, imaginea are deja de suferit, toată scena politică și nu numai făcând glume la adresa partidului și a noului său lider. Acest lucru se poate transfera mai departe în campania pentru alegerile generale și probabil și împotriva guvernului dacă SPÖ va ajunge într-o formă sau alta la guvernare.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.