Primele două volume din colecţia „Istoria recentă şi anticiparea viitorului”, de Emil Constantinescu, lansate la Târgu-Mureș

Institutul de Studii Avansate pentru Cultura şi Civilizaţia Levantului, condus de preşedintele Emil Constantinescu, invită publicul să participe sâmbătă 27 mai, ora 17:00, în Foaierul Teatrului Naţional Târgu-Mureş, la lansarea primelor două volume din colecţia Istoria recentă şi anticiparea viitorului: Parteneriatul Strategic România – SUA. Garanţie de securitate pentru mileniul 3 şi Lumea post-pandemie între război şi pace – Volumul I (Dezbateri) şi Volumul II (Eseuri).


Alături de preşedintele Emil Constantinescu, vor vorbi despre evenimentele la care se referă cele două apariţii editoriale, Marko Bela, unul dintre artizanii Parteneriatului strategic cu Statele Unite, şi rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie, senatorul Leonard Azamfirei.

Colecţia Istoria recentă şi anticiparea viitorului completează colecţiile de istorie care cercetează acest spaţiu din antichitate şi până în epoca modernă, editate de Institutul Levant, pentru că fără analiza trecutului nu putem înţelege prezentul, iar fără înţelegerea prezentului, nu putem anticipa viitorul. Şi nu putem găsi căile ca acest viitor să fie mai bun.

Înfiinţat în anul 2017 ca un Centru de Excelenţă al Academiei Mondiale de Artă şi Ştiinţă, Institutul de Studii Avansate pentru Cultura şi Civilizaţia Levantului transferă României prestigiul internaţional de care s-a bucurat Iniţiativa Levant pentru pace globală, lansată de preşedintele Emil Constantinescu atunci când conducea Academia de Diplomaţie din Berlin.

Motivaţia Institutului este aceea că România de astăzi poate oferi o nouă perspectivă procesului de redescoperire a axei mediteraneene a Europei şi dialogului multicultural şi multilateral dintre Occident şi Levant.

Lansarea de carte, urmată de o sesiune de autografe, se înscrie în cadrul conferinţei TEDxCornişa şi se va bucura de participarea criticului şi profesorului universitar Alexandru Cistelecan, a oficialităţilor oraşului Târgu-Mureş şi ale judeţului Mureş. Intrarea este liberă în foaierul Teatrului Naţional la momentul lansării colecţiei, în limita locurilor disponibile.

Foto: Muzeul Bucureștiului

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.