Concursul Eurovision câștigat, pentru a doua oară, de către artista suedeză Loreen

Ediția 2023 a concursului Eurovision a oferit un final palpitant până în ultima clipă a votului din partea publicului. Cele 26 de reprezentanțe au capturat atenția, atât prin muzică cât și prin performanța de scenă. Juriul din cele 37 de țări participante s-a pronunțat într-o măsură considerabilă în favoarea Suediei, care cumulase un avantaj de 170 de puncte înaintea calculării votului telespectatorilor.


Dată drept favorită, Loreen, care a câștigat anterior concursul în 2012 cu piesa ei „Euphoria”, a devenit acum de două ori campioană Eurovision, alăturându-se lui Jonny Logan din Irlanda drept una din cele două persoane care au câștigat vreodată Eurovision de două ori.

Spectacolul, care trebuia să aibă loc în Ucraina, a fost ținut în Regatul Unit al Marii Britanii. Pentru a onora ambele țări-gazdă, înaintea fiecărei performanțe, în cadrul prezentării artiștilor, organizatorii au arătat imagini din ambele țări.

Performanța finlandeză a lui Käärijä (foto sus) a fost probabil cea mai spectaculoasă din noapte. O producție impresionantă, energie mare și spectacol de lumini care au adus cu siguranță multe voturi, pe lângă cântecul atractiv. Publicul prezent în sala de spectacole din Liverpool a fost vizibil alături de acesta și piesa „Cha cha cha”.

În ciuda faptului că nu a câștigat primul loc, Finlanda s-a dovedit a fi favorita fanilor și și-a asigurat locul doi cu un impresionant 526 de puncte. Și Noa Kirel din Israel a avut o prezentare puternică, terminând pe locul trei, însă la o distanță de câteva sute de puncte.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.