Prima ediție Ora Regelui a anului 2023 va fi difuzată pe 7 ianuarie la TVR1

Emisiunea a debutat în anul 2012, de atunci și până în prezent fiind transmise 522 de emisiuni. Sâmbătă, 7 ianuarie la TVR1 începând cu ora 15:20 și TVR Internațional de la 16:30 va fi difuzată prima ediție a acestui an.


După povestea parfumului Reginei Maria, în „Ora Regelui“ sunt dezvăluite alte pagini din istoria fascinantului accesoriu nevăzut. Colecțiile de documente, însemnările regilor României, dar și fotografiile de artă din zilele noastre au atras publicul la Târgul de Carte Gaudeamus.

„Căderea Cortinei de Fier peste România: 75 de ani de la abdicarea forțată a Regelui Mihai I’’ a fost tema dezbaterii organizate de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc. Precum întreaga viață a Regelui Mihai, ceremonia oficiată la Catedrala Patriarhală, la cinci ani de la trecerea sa în veșnicie, a fost emoționantă și discretă, fiind prezentată la TVR în episodul cu numărul 523.

Seara Corpului Diplomatic, una dintre primele tradiții pe care le-a reluat Regele Mihai, după căderea dictaturii comuniste, a avut loc în Sala Tronului de la Palatul Regal. Mai este prezentat faptul că la Muzeul Naţional Cotroceni este deschisă o expoziţie inedită care celebrează centenarul Încoronării Regelui Ferdinand şi a Reginei Maria.

Preocuparea pentru ajutorarea semenilor a adus împreună la Palatul Elisabeta, pe parcursul mai multor zile, Familia Regală, diplomați ai Ordinului Suveran de Malta, înalte oficialități și membri ai unor asociații civile, acest fapt fiind documentat în emisiunea transmisă în 7 ianuarie la postul național de televiziune.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.