Prognoza meteo pe termen scurt din Europa evoluează semnificativ

Agenția Spațială Europeană (ESA) a anunțat că Satelitul Meteosat Third Generation Imager, destinat să revoluționeze prognoza meteo pe termen scurt în Europa, a ajuns cu bine pe orbită. Bazându-se pe parteneriatul de lungă durată dintre ESA și Eumetsat, Meteosat Third Generation Imager-1 (MTG-I1) este primul dintr-o nouă generație de sateliți care oferă observații esențiale pentru detectarea și predicția timpurie a furtunilor severe cu dezvoltare rapidă, vremea. prognoza si monitorizarea climei.


Decolat cu o rachetă Ariane 5 la 21:30 CET (17:30 ora locală în Kourou) pe 13 decembrie din portul spațial al Europei din Guyana Franceză, satelitul s-a separat de rachetă 34 de minute mai târziu, iar apoi stația de sol Malindi din Kenya a primit semnalul de la MTG-I1, indicând că satelitul este în stare bună de funcționare.

Această a treia generație de sateliți meteorologici nu numai că va garanta continuitatea datelor pentru prognoza meteo de pe orbita geostaționară pentru următoarele două decenii, dar oferă, de asemenea, o îmbunătățire semnificativă a capacităților actuale de imagistică și a imaginilor cu fulgere în timp aproape real – o nouă capacitate pentru sateliții meteorologici europeni.

După peste un deceniu de cooperare strânsă și muncă asiduă a tuturor celor implicați, să văd primii sateliți MTG-I urcând pe cer este o experiență profundă pentru mine.

Paul Blythe, Managerul Programului Meteosat al ESA

O nouă eră a meteorologiei prin satelit

MTG-I1 este primul dintre cei șase sateliți care formează întregul sistem MTG, care va furniza date critice pentru detectarea pe termen scurt și timpurie a potențialelor evenimente meteorologice extreme în următorii 20 de ani. În plină funcționare, misiunea va cuprinde doi sateliți MTG-I și un satelit MTG Sounding (MTG-S) care lucrează în tandem.

Sunt extrem de mândră să văd că începe o nouă eră a meteorologiei prin satelit. Aș dori să mulțumesc personal echipelor implicate care și-au dedicat timpul, talentul și tenacitatea pentru ca acest lucru să fie un succes, nu am fi aici fără voi!

Simonetta Cheli, Directorul Programelor de Observare a Pământului al ESA

Sateliții MTG-I transportă două instrumente complet noi, un Flexible Combined Imager și primul Lightning Imager din Europa, pentru a furniza date de înaltă calitate pentru o prognoză mai bună a vremii pe termen scurt.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.