Apel pentru protejarea biodiversității de la William Shatner

Cunoscut cel mai bine drept căpitanul Kirk din Star Trek, actorul William Shatner face un apel către oameni pentru protejarea biodiversității. Mesajul susținut de sutele de mii de semnatari va ajunge, în parteneriat cu platforma Avaaz, la liderii politici reuniți în summitul ONU pentru biodiversitate din Montreal.


Până la un milion de specii ar putea dispărea de pe planeta noastră, multe în următoarele decenii. Dispariția, comparabilă cu extincția dinozaurilor, se petrece din cauza impactului negativ al activității oamenilor. Summitul ONU pentru biodiversitate, cunoscut sub numele de COP15, a început oficial pe 7 decembrie la Montreal, în Canada.

Dacă totul decurge conform planului, conferința va produce un nou acord care descrie obiectivele globale de biodiversitate pentru următorii 10 ani. Shatner precizează în mesajul său că experiența sa de anul trecut, la vârsta de 90 de ani, l-a determinat să facă mai mult pentru protejarea singurului cămin al umanității.

Vă solicităm să îndepliniți obiectivele existente pentru a proteja biodiversitatea, să încheie un nou acord, astfel încât cel puțin 50% din pământurile și oceanele noastre să fie conservate, protejate și restaurate și să vă asigurați că planeta noastră este gestionată în mod durabil. Aceasta trebuie să ia în considerare nevoile dezvoltării umane și să aibă sprijinul activ și conducerea popoarelor indigene.

Adaugându-și numele apelului de mai sus, pe website-ul campaniei Avaaz, oamenii se vor alătura campaniei susținută și de actorii Andie MacDowell, Olivia Colman, Joaquin Phoenix, Rooney Mara, Sophie Turner, Jack Black, Ruby Rose, James Cromwell, Alan Cumming, June Diane Raphael, Alicia Silverstone, Kristin Bauer, Victor Graber, Eric Roberts, Frances Fisher, Persia White, Gregory Harrison, Eva LaRue și cântăreața Mya.

Motivele „Căpitanului Kirk”

Anul trecut, William Shatner a avut o experiență care i-a schimbat viața. Scurta excursiune în spațiul extra terestru, după decenii în care a jucat un personaj popular de science-fiction care explora universul, i-a arătat acestuia importanța planetei. După zeci de ani, dacă nu secole, de obsesie în a privi în altă parte pentru o soluție la problemele actuale, Terra rămâne unica soluție pentru oameni.

Inițial nonagenarul a crezut că va experimenta o legătură profundă cu imensitatea din jurul planetei, o chemare profundă la explorare a universului, precum personajul din Star Trek. În schimb, sentimentul puternic pe care l-a simțit a fost cel de tristețe. Shatner spune că a realizat, în modul cel mai clar cu putință, că trăim într-o mică oază de viață.

Nu am văzut posibilități infinite de lumi de explorat, de aventuri de avut sau de creaturi vii cu care să mă conectez. Am văzut cel mai profund întuneric pe care mi l-aș fi putut imagina vreodată, contrastând atât de puternic cu căldura primitoare a planetei noastre natale.

William Shatner

Actorul a trebuit să ajungă în spațiu pentru a înțelege că Pământul este și va rămâne singura noastră casă. Și că devastarea necruțătoare a climei sau biodiversității, o fac de nelocuit. Miile de delegați reprezentând 192 de țări care vor petrece următoarele două săptămâni discutând acordul care are drept scop construirea unei relații mai durabile între oameni și natură, vor recepționa apelul global de a proteja Pământul.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.