Sezonul Formula 1 s-a încheiat cu victoria lui Verstappen (RedBull) în Abu Dhabi și impunerea lui Leclerc pe poziția secundă

Capitala Emiratelor Arabe Unite a fost gazda ultimei curse Formula 1 din sezonul 2022. Verstappen a câștigat ușor nu doar acest Grand Prix ci și clasamentul general. Spectacolul a fost însă oferit de competiția dintre Charles Leclerc și Sergio Pérez, cu pilotul Ferari reușind să reziste atacurilor și poziționându-se pe locul secund.


Cu un sezon început prost de către Mercedes, din cauza problemelor de design a monopostului, competiția directă RedBull nu ar fi trebuit să aibă probleme în a se impune. Doar că Ferrari părea că a găsit în sfârșit rețeta câștigătoare. Cu Charles Leclerc la volan, constructorii italieni puneau probleme victoriei lejere imaginată de RedBull. Și ar fi fost astfel dacă ghinionul nu l-ar fi urmărit pe pilotul Ferrari, iar Scuderia ar fi fost pregătită mai bine în unele curse cruciale.

Cu toate acestea, Leclerc s-a luptat până la capăt pentru locul secund din clasamentul general. Și a făcut asta într-un spectacol adevărat atât cu Pérez cât și cu timpul, pentru că strategia de a schimba pneurile doar o singură dată în cursa de 58 de tururi a creat mult stress. Dar a și fost premisa unei victorii importante pentru monegasc și italieni după mulți ani. Ferrari a obținut și locul doi în clasamentul pe echipe.

1. Verstappen (RedBull)454 puncte
2. Leclerc (Ferrari)308 puncte
3. Pérez (RedBull)305 puncte
4. Russel (Mercedes)275 puncte
5. Sainz (Ferrari)246 puncte
6. Hamilton (Mercedes)240 puncte
7. Norris (McLaren)122 puncte
8. Ocon (Alpine Renault) 92 puncte
9. Alonso (Alpine Renault) 81 puncte
10. Bottas (Alfa Romeo) 49 puncte

Întregul sezon a fost incredibil și a fost foarte plăcut cu echipa. Mulțumesc mult tuturor pentru munca depusă!

Max Verstappen (Red Bull)

Președintele Federației Internaționale de Automobilism, Mohammed Ben Sulayem, cetățean al Emiratelor și fost pilot de raliuri, a înmânat câștigătorilor medalii, acțiune în premieră deoarece trofeele vor fi înmânate anul viitor noilor câștigători.

Sezonul următor începe pe 3-5 Martie 2023 și va conține 24 de curse. Nu îl va avea pe Sebastian Vettel, multiplul câștigător al competiție retrăgându-se din activitate în acest an. Germanul a declarat că ultimii doi ani au fost importanți pentru el în viața din afara circuitului și i-a îndemnat pe piloții mai tineri să folosească cu grijă platforma pe care le-o oferă Formula 1 în restul mapamondului.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.