Casa Regală a României sprijină Republica Moldova pentru integrarea în UE

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, şi-a exprimat vineri recunoştinţa faţă de implicarea şi susţinerea primită din partea Casei Regale a României privind integrarea în Uniunea Europeană, transmite Daniela Malache pentru Agerpres. Majestatea Sa Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Consort s-au aflat în vizită la Chișinău în zilele de 27 și 28 octombrie 2022.


În timpul întrevederii de vineri dintre preşedinta Republicii Maia Sandu şi Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, s-au purtat discuţii privind relaţiile moldo-române, dar şi despre situaţia complicată prin care trece Republica Moldova şi întreaga regiune.

În această vizită, Majestatea Sa este însoțită de dr. Jonathan Eyal și de avocatul dr. Ioan Luca Vlad, membri ai Consiliului Regal.

Conform sursei citate, președinta moldoveancă a vorbit cu Majestatea Sa Margareta şi despre proiectele în domeniile educaţiei, sănătăţii şi social, susţinute de Casa Regală a României, şi a apreciat deschiderea Custodelui Coroanei de a promova investiţiile şi consolidarea relaţiilor economice bilaterale.

Este a șaptea vizită externă a Familiei Regale din anul 2022, după vizita din Marea Britanie (martie, iunie, septembrie), Țările de Jos (aprilie), Turcia (iunie), precum și Republica Moldova (septembrie).

Foto: Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.