UBB a oferit distincții Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române, şi prinţului Edward al Marii Britanii

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, şi prinţul Edward al Marii Britanii au primit, joi, în semn de omagiu, Diploma de onoare şi Medalia Universităţii „Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca, înmânate de rectorul UBB, prof. dr. Daniel David, într-un cadru festiv, în prezenţa celorlalţi rectori ai universităţilor clujene.


Lideri internaţionali, printre care şi prinţul Edward, fratele regelui Charles al III-lea al Marii Britanii, participă, până vineri, la Cluj-Napoca, la Forumul Fundaţiei The Duke of Edinburgh’s International Award. Forumul global 2022 a început marţi, cu ceremonia de deschidere, la care au luat parte Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, şi ASR Principele Radu al României, Prinţul Edward, contele de Wessex şi Forfar, în calitatea sa de preşedinte al Fundaţiei The Duke of Edinburgh International Award, Prinţul Guillaume de Luxemburg, Rt. Onorabilul Lord Boateng, administrator internaţional şi preşedinte al Consiliului Internaţional al Programului Award.

Este pentru prima dată când Forumul are loc în afara unei ţări din Commonwealth. În cadrul evenimentului, aceleaşi distincţii au fost acordate şi prinţului Guillaume de Luxemburg, transmite Agerpres. Custodele Coroanei Române a declarat că este o mare onoare şi o mare mândrie să ia parte la eveniment.

Este o minunată posibilitate pentru noi toţi să vă primim pe toţi aici, în România. E o mare mândrie pentru noi. (…) Suntem toţi o mare familie, ceea ce este un lucru foarte important în momentul acesta, în mod special în acest moment, având în vedere lumea fracţionalizată a zilelor noastre, să fim toţi împreună; este un exemplu pentru toată lumea şi sunt foarte bucuroasă că asta se petrece în Cluj. Vă mulţumesc foarte mult pentru această onoare. Înseamnă mult pentru mine personal, dar şi pentru predecesorii mei, care au făcut multe pentru Cluj. (…) Este un lucru foarte important ca noi să putem fi împreună, să lucrăm împreună ca să facem lumea un loc mai bun”, a declarat Majestatea Sa Margareta, cu ocazia primirii distincţiilor UBB.

Mulţumesc frumos pentru această medalie de onoare, în mod special de la o universitate atât de distinsă precum „Babeş-Bolyai”. (…) Accept această onoare în numele Asociaţiei internaţionale a ducelui de Edinburgh, pentru că este munca lor, pentru care sunt astăzi aici, să o recunosc. Sunt extrem de recunoscător dumneavoastră, domnule rector, şi întregii comunităţi universitare pentru aceasta. (…) Ştiu că fratele meu a fost aici în urmă cu puţin timp şi a acceptat un premiu de onoare… Dar am vrut să reflectez asupra faptului că universitatea nu este doar locul pentru învăţare şi cercetare, dar şi pentru gândire, pentru a schimba păreri, pentru a pune la îndoială percepţii, pentru inovare şi colaborare în materie de a împărtăşi cunoştinţe, a ne duce mai departe înţelepciunea, şi asta ar trebui să se întâmple fără limite”, a declarat prinţul Edward.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.