Regizorul Nick Broomfield vine la Astra Film Festival

Nick Broomfield, unul dintre cei mai influenți regizori de film documentar din lume, vine la Sibiu, pentru cea de-a 29 ediție a festivalului Astra Film. Câștigător a numeroase premii internaționale precum BAFTA sau Sundance, regizorul se va întâlni cu publicul Astra Film Festival în cadrul Programului-portret „O Viață în Documentare – Maeștri”.


Nicholas Broomfield este un regizor englez de film documentar. Stilul său auto-reflexiv a fost considerat ca fiind influent pentru mulți regizori de mai târziu. La începutul secolului 21, a început să folosească non-actori în lucrările scenariului, tehnică pe care o numește „Cinematografie Directă”. Producția sa variază de la studii despre animatori până la lucrări politice, cum ar fi examinările Africii de Sud înainte și după încheierea apartheidului. Regizorul lucrează în general cu un echipaj minim, înregistrând el însuși sunetul și folosind unul sau doi cameramani. Broomfield este adesea văzut în filmul terminat.

În cadrul programului-portret de la festivalul Astra Film, vor fi proiectate trei filme non-ficțiune, printre care și „Marianne and Leonard – cuvinte de dragoste”, despre povestea emoționantă dintre Leonard Cohen și muza sa, Marianne, cea care a inspirat melodia „So Long, Marianne”. De asemenea, Nick Broomfield va susține și un Masterclass, moderat de regizorul Liviu Tipuriță.

Portretul cinematografic „O Viață în Documentare – Maeștri” include trei dintre cele mai interesante filme ale lui Nick Broomfield.

  • Marți, 11 octombrie, Povești ale adormitului sumbru“ (2014), film proiectat , prezintă cazul celebrului criminal în serie cunoscut sub numele de Grim Sleeper, care a terorizat South Central Los Angeles timp de 25 de ani.
  • Miercuri, 12 octombrie, este ziua filmului documentar „Marianne și Leonard – cuvinte de dragoste” (2019), care oferă o privire adâncă a relației dintre excepționalul muzician Leonard Cohen și muza sa norvegiană, Marianne Ihlen.
  • Joi, 13 octombrie va fi proiecția Tatal meu și Eu” (2019), un documentar foarte personal care explorează relația regizorului cu tatăl lui, un talentat fotograf.

Masterclass-ul oferit de Nick Broomfield va avea loc joi, 13 octombrie, la Sala Thalia, imediat după proiecția filmului „Tatal Meu și Eu“. Nick Broomfield va intra în dialog cu regizorul britanic de origine română, Liviu Tipuriță (nominalizat la Bafta în 2010), despre tehnicile sale de creare a unei povești de documentar și despre prestigioasa sa carieră. După Masterclass, publicul va avea ocazia să între în dialog cu regizorul Nick Broomfield în cadrul unei sesiuni Q&A.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.