Comisia de la Veneția sesizată asupra legilor pe justiție ale PSD+PNL

Comisia de la Veneția a fost sesizată prin intermediul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, iar la finalul analizei acesteia, se va prezenta un raport independent de care depinde viitorul Justiţiei din România. „Oricât ar vrea, PSD şi PNL nu pot ignora raportul Comisiei de la Veneţia, la fel cum nici Dragnea nu a reuşit”, subliniază reprezentanții USR.


Nu e prima dată când Comisia de la Veneţia analizează legile justiţiei din România. Atât în cazul Legilor Justiţiei din timpul guvernelor direcționate de Liviu Dragnea, cât şi în cazul proiectului de „desfiinţare a Secţiei Speciale”, Comisia de la Veneţia a dat dreptate USR.

Fără legi ale justiţiei care să întărească statul de drept şi să impulsioneze lupta împotriva corupţiei, România nu va fi acceptată în Spaţiul Schengen. Uniunea Europeană va lua în considerare raportul Comisiei de la Veneţia pe noile legi ale justiţiei promovate de PSD+PNL.

Ce ar trebui să facă acum Coaliţia PSD+PNL?

„Fără un aviz al Comisiei de la Veneţia, nu putem continua dezbaterea în Comisia Specială pe Legile Justiţiei. Aşa ar fi normal, aşa ne-am asumat, ca ţară, în faţa Europei, să avem o justiţie independentă. Aşa scrie chiar în programul de guvernare al Coaliţiei PSD-PNL. Cătălin Predoiu trebuie să înţeleagă că interesele României sunt mai presus de interesele politicienilor care vor să fure şi să scape nepedepsiţi”, concluzionează USR.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.