25 MILIOANE EURO primite de partide din subvenţiile de la bugetul de stat în doar prima jumătate a lui 2022

Autoritatea Electorală Permanentă doreşte să informeze opinia publică faptul în perioada ianuarie-iunie a lui 2022 au fost efectuate cheltuieli în procent de 60,42% din totalul sumelor încasate. În prima jumătate a anului au fost vărsate în conturile formaţiunilor politice o sumă de 124.890.327 lei, aproximativ 25 milioane de euro,reprezentând subvenţii de la bugetul de stat.


Suma impresionantă din fonduri publice a fost cheltuită în mare parte pe propagandă în presă. Ponderea cea mai mare au avut-o următoarele categorii de cheltuieli:

  • în cazul Partidului Social Democrat, cheltuielile pentru presă şi propagandă au reprezentat 73,85%, iar în cazul Partidului Naţional Liberal, acestea au reprezentat 73,80%;
  • Partidul Mişcarea Populară a înregistrat cheltuieli pentru presă şi propagandă în procent de 25,15% din totalul cheltuielilor efectuate;
  • De asemenea, pentru Partidul Pro România, cheltuielile cu personalul şi cheltuielile cu onorariile avocaţilor, executorilor şi experţilor au reprezentat 44,01% fiecare.
  • În cazul Uniunii Salvaţi România, cheltuielile cu personalul au reprezentat 34,19% din totalul cheltuielilor efectuate.

AEP precizează că analiza grafică şi situaţia detaliată a cheltuielilor angajate de către formaţiunile politice în anul 2022, exprimată atât în sume fixe cât şi în procente, au fost publicate pe site-ul Autorităţii la adresa web www.finantarepartide.ro .

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.