Turul Franței la ciclism feminin câștigat de Annemiek van Vleuten

Turul Franței la ciclism feminin a fost adjudecat de Annemiek van Vleuten, după momente palpitante în ultima etapă, trecute cu brio de rutiera de la Movistar. Toate tricourile din competiție au fost adjudecate de cicliste din Țările de Jos.


Un succes răsunător pentru Annemiek van Vleuten, nu doar în etapa din La Super Planche des Belles Filles, ci și pentru faptul că a câștigat clasamentul general al Le Tour Femmes, chiar dacă a avut o problemă mecanică care putea să o coste trofeul.

A fost o călătorie destul de lungă, cu momente înalte dar și unele grele – începând atât de jos, terminând-o cu asta – ceea ce o face atât de specială.

Annemiek van Vleuten

Într-un format nou, menit să aducă încet la cote egale cu ciclismul masculin, ediția Turul Franței Femmes din acest an a avut însă premii destul de mici comparativ cu Marea Buclă. Premiul în bani pentru o etapă câștigată a fost de 4.000 de euro, în timp ce în ciclismul masculin, valoarea se ridică la 11.000 de euro.

În mod ciudat, tricoul alb cu buline roșii, adjudecat de Demi Vollering, a fost răsplătit cu doar 3.000 de euro. Aceeași sumă a fost oferită și câștigătoarei tricoului verde pe puncte, îmbrăcat de Marianne Vos.

Pentru tricoul galben, câștigătoarea a primit 50.000 de euro de la organizatori (de 10 ori mai puțin decât câștigătorul Turul Franței la ciclism masculin), locul 2 a primit 20.000, respectiv 10.000 de euro pentru locul 3.

Publicul a fost lăudat de Van Vleuten, care l-a catalogat drept formidabil și pentru care a fost fericită să performeze și să ofere un spectacol pe măsură. Pentru ediția din 2023, sunt deja zvonuri că organizatorii vor să lungească traseul și de ce nu, chiar să termine în Paris, nu să înceapă de acolo, cum a fost cazul în acest an.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.