Boris Johnson forțat să plece din pozițiile de decizie din politica britanică

După ce Boris Johnson a recunoscut recent că l-a întâlnit pe fostul ofițer KGB Lebedev fără oficiali prezenți, în timp ce era ministru de externe în guvernul Theresei May, acesta este forțat de către reprezentanții partidului său să plece din pozițiile de decizie din Regatul Unit.


Boris Johnson s-a întâlnit cu oligarhul rus Alexander Lebedev fără oficiali prezenți în timp ce era ministru de externe, le-a spus parlamentarilor în această săptămână. După ce i s-a cerut să confirme detaliile întâlnirilor anterioare poziției de prim-ministru al Regatului Unit, Johnson a declarat că s-a întâlnit „cu siguranță” cu fostul proprietar al Evening Standard, un fost ofițer KGB, în Italia după o reuniune NATO.

Boris Johnson a demisionat din funcția de lider conservator, spunând că este „în mod clar acum voința” deputaților conservatori ca să existe un nou lider. El se angajează să rămână premier până când va fi ales un succesor – dar un număr tot mai mare de parlamentari conservatori spun că trebuie să părăsească numărul 10 acum.

Foto: 2019

Comentatorii politici subliniază că fiecare persoană din partidul conservator dar și nu numai, care solicită acum lui Johnson să plece din funcție, au susținut fiecare decizie pe care a luat-o în calitate de prim-ministru în ultimii doi ani și jumătate. Acesta nu este un grup de oameni bun care fac ceea ce trebuie, mai adaugă aceștia, ci se descotorosesc de Boris înainte ca el să îi tragă în jos, cu alte cuvinte supravieţuire politico-economică-socială și nimic mai mult.

Tom Tugendhat (stânga), Generalul Sir David Richards (centru), Chuck Hagel (dreapta)
2013
Foto: Glenn Fawcett

Tom Tugendhat este numele oferit pe surse drept următorul lider al Partidului Conservator și prim-ministru, informează BBC. La fel ca în alte state eșuate, din lume dar și din Europa, funcția este oferită unui fost soldat devenit politician peste noapte. Deține dublă cetățenie britanică și franceză, obținând funcția de parlamentar pentru prima dată în Kent în 2015, fiind reales în 2019.

Tugendhat este un fost soldat care a servit în Irak și Afganistan. În vârstă de 49 de ani, acesta nu a mai deținut nicio funcție guvernamentală, fiind însă în prezent președintele comisiei parlamentare pentru afaceri externe. Înainte de a deveni parlamentar, a fost asistentul militar al șefului Statului Major britanic.

Ironii în toată țara la adresa lui Johnson și a conservatorilor

O figură de ceară a lui Boris Johnson a fost poziționată în afara unui centru de locuri de muncă în orașul Lancashire, după ce premierul a demisionat din funcția de lider conservator. Oameni au fost văzuți pozând cu lucrarea de ceară, de la Madame Tussauds din Blackpool. Între timp, Madame Tussauds din Londra și-a actualizat afișajul de pe scena 10 Downing Street cu o pancartă pe care scrie „post vacant”.

Activiști care protestează în afara palatului Westminster au derulat coloana sonoră a celebrului show de comedie a lui Benny Hill de fiecare dată când conservatorii ofereau interviuri în încercarea de a explica situația lui Boris audienței britanice.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.