Pogačar obține al doilea titlu al Turului Sloveniei

Dominația duo-ului Pogačar-Majka și, în general, a întregii echipe UAE în Turul Sloveniei 2022 a continuat până la final. Cu acest al doilea titlu, câștigătorul Turului Franței a egalat performanța lui Roglic, care nu a mai participat în turul din țara natală nici în 2022.


Pogačar s-a impus în etapa finală, de 155,7 km, de la Vrhnika la Novo Mesto, în fața lui Matej Mohoric (Bahrain-Merida) într-un sprint final în doi, cu Rafal Majka ajungând puțin în urmă pe locul 3. Trio-ul a forțat un avantaj față de ceilalți cicliști în ultimii 10 km înaintea liniei de finiș, când Pogačar a atacat pe cățărarea Trska Gora.

Talentul sloven al UAE Team Emirates și-a cucerit astfel al doilea succes într-o etapă a Turului, pecetluind însă victoria în cel mai bun mod posibil în clasamentul general dar și în clasamentul pe puncte. Echipa sa sărbătorește și pentru plasarea lui Majka în poziția a 2-a la final, precum și tricoul de cel mai bun cățărător.

Scopul de astăzi a fost să apărăm tricoul de lider. La ultima cățărare ritmul a urcat mult, au fost niște goluri și așa am încercat să contraatac și să ajung cât mai repede în vârful dealului. Eram trei pentru a conduce cursa, pe coborâre am încercat să nu ne asumăm prea multe riscuri și să ajungem la sprint. În sprint am făcut tot posibilul să răsplătesc întreaga echipă pentru marea muncă depusă pe parcursul întregii săptămâni.

Tadej Pogačar

Clasament general

  1. Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) 19:18:09
  2. Rafal Majka (UAE Team Emirates) +12”
  3. Domen Novak (Bahrain-Victorious) + 2’32 “

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.