Marian Enache a fost ales în funcţia de preşedinte al Curţii Constituţionale a României

În ziua de sâmbătă, 11 iunie 2022, ora 13,00, la Palatul Cotroceni, în faţa Preşedintelui României şi a preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, precum şi în prezenţa prim-ministrului, a avut loc ceremonia de depunere a jurământului de învestitură în funcţia de judecător al Curţii Constituţionale de către doamna Mihaela CIOCHINĂ, doamna Laura-Iuliana SCANTEI şi domnul Dimitrie Bogdan LICU, transmite Compartimentul Relaţii externe, relaţii cu presa şi protocol al CCR.


Prin Decretul nr.782, publicat în Monitorul Oficial nr.464 din 9 mai 2022, doamna Mihaela CIOCHINĂ a fost numită în funcţia de judecător la Curtea Constituţională, pentru un mandat de 9 ani, începând cu data de 11 iunie 2022. Prin Hotărârea Senatului nr.81, respectiv Hotărârea Camerei Deputaţilor nr.36, publicate în Monitorul Oficial nr.430 din 3 mai 2022, doamna Laura-Iuliana SCANTEI şi domnul Dimitrie-Bogdan LICU au fost numiţi judecători la Curtea Constituţională, pentru un mandat de 9 ani, începând cu data de 11 iunie 2022.

Momentul depunerii jurământului marchează, potrivit art.63 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, intrarea în exerciţiul funcţiei de judecător al Curţii Constituţionale şi a fost urmat de reunirea Plenului, în noua componenţă, pentru alegerea noului preşedinte al Curţii.

În urma votului secret, cu unanimitatea voturilor judecătorilor prezenţi, domnul Marian ENACHE a fost ales în funcţia de preşedinte al Curţii Constituţionale, pentru un mandat de trei ani.
Procedura de alegere a noului preşedinte al Curţii Constituţionale s-a desfăşurat în temeiul dispoziţiilor art.7 alin.(1), (2) şi (3) din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.