Secretarul General ONU: Guvernele trebuie să îndepărteze subvențiile de la combustibilii fosili

În timp ce oamenii suferă de prețurile ridicate la pompă, industria petrolului și gazelor atrage miliarde de pe o piață distorsionată, a declarat Secretarul General al ONU la finele săptămânii. Reprezentantul Națiunilor Unite atrage astfel atenția că guvernele trebuie să îndepărteze subvențiile, nu doar pentru a proteja clima dar și pentru a veni în protecția persoanelor vulnerabile, care au cel mai mult de pierdut din crizele ce au loc în prezent.


În fiecare minut, cărbunele, petrolul și gazul primesc subvenții de 11 milioane de dolari. Guvernele trebuie să îndepărteze subvențiile de la combustibilii fosili pentru a proteja nu doar oamenii săraci și cei pe mai vulnerabili dintre noi, dar și pentru a minimiza impactul asupra climei. Este irațional ca executivele multor state dezvoltate să declare că depun eforturi în a scădea emisiile de CO2, însă în același timp să subvenționeze industriile care emit CO2!

Trebuie să punem capăt războiului nostru nesimțit și distructiv împotriva naturii.

António Guterres, Secretar General ONU

Mesajul reprezentantului ONU rezonează cu activiștii pentru mediu din toată lumea. Faptul că de la cel mai înalt nivel al Națiunilor Unite se rostește că protejarea biodiversității este esențială pentru a pune capăt amenințării existențiale a schimbărilor climatice, pentru a opri degradarea recoltelor și pentru a consolida securitatea alimentară, semnifică un punct de cotitură în abordarea subiectelor considerate până nu de mult, de nișă.

Declarații pro-climă ȘI anti-război

Războiul din Ucraina și efectele sale imediate asupra creșterii prețului energiei este încă un alt semnal de alarmă pentru a accelera tranziția la energia regenerabilă. Împreună, să obținem pacea cu planeta noastră, mai continuă António Guterres. Când se poartă războiul, oamenii resimt foamete, subliniază acesta. Un procent de 60% din oamenii subnutriți din lume trăiesc în zone afectate de conflicte.

Legăturile dintre conflict și foame înseamnă că generozitatea nu este doar un act de altruism. Hrănirea celor flămânzi este o investiție în pacea și securitatea globală.

António Guterres, Secretar General ONU

Sunt alocate peste 30 milioane USD prin UNCERF pentru a ajuta la satisfacerea nevoilor urgente de alimente și nutriție în Niger, Mali, Ciad și Burkina Faso. Guterres i-a îndemnat pe membrii Consiliului de Securitate să ia măsuri cât mai repede pentru a rupe dinamica mortală a conflictului și a foametei. Singurul viitor durabil este unul regenerabil.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.