Giro d’Italia: Van der Poel îmbracă primul maglia rosa din ediția 2022

Turul Italiei la ciclism a demarat în ediția 2022 din capitala Ungariei. Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) s-a impus în prima etapă cu finiș la Visegrád, etapă marcată de o căzătură puternică în ultimii metri a lui Caleb Ewan. Odată cu victoria, ciclistul din Țările de Jos a îmbrăcat maglia rosa.


Cu un final în urcare, prima etapă a Giro părea să fie o bătălie serioasă. Cățărarea nu a reprezentat o problemă pentru Caleb Ewan (Lotto Soudal), Mathieu van der Poel (Alpecin Fenix) și Biniam Girmay (Intermarché-Wanty-Gobert), iar plutonul s-a reîntregit pentru final.

Astfel, un finiș spectaculos era prevăzut. Nimeni nu se aștepta însă la o căzătură pe ultimii metri, fix înainte de linia de sosire, ciclistul australian pierzând șansa de a îmbrăca tricoul roz. După cursă, Ewan a declarat că este dezamăgit de cum s-a terminat cursa, însă se simte bine și așteaptă cu nerăbdare următoarea etapă.

Van der Poel a câștigat sprintul, învingând pe noua speranță a ciclismului eritrean, Biniam Girmay (Intermarché-Wanty-Gobert), într-un final mult prea agitat în Ungaria. Rutierul de la Alpecin devine al 11-lea om din istorie care îmbracă tricoul de lider la primele două mari tururi la care ia startul în carieră, olandezul purtând în 2021 și tricoul galben în Turul Franței.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.