Olandezul Dylan van Baarle câștigă ediția 119 a Paris-Roubaix

O cursă dificilă, în care mulți cicliști fie au căzut fie au avut probleme tehnice. Nici vremea nu a fost ajutătoare în această ediție a Paris-Roubaix. Ceea ce a făcut diferența în final a fost o evadare serioasă care nu a mai fost prinsă, iar astfel olandezul Dylan van Baarle s-a dovedit cel mai bun din competiția faimoasă pentru secțiunile de pavate.


Dylan van Baarle (Ineos Grenadiers) a câștigat Paris-Roubaix după ce a atacat singur pe pavajul din Camphin-en-Pévèle, cu 18 km înainte de finiș. Olandezul a trecut linia de sosire cu 1 minut și 47 de secunde în fața lui Wout van Aert (Jumbo-Visma), care l-a devansat pe Stefan Küng (Groupama-FDJ) într-un sprint final.

Van Baarle și-a dovedit pe deplin valoarea, având în vedere că echipa sa a avut o cursă dificilă din cauza numeroaselor căzături dar și vântului puternic transversal de la începutul cursei care a împărțit plutonul într-un mod neanticipat de nimeni.

Cealaltă surpriză a fost făcută de Wout Van Aert. Cu toate că nu l-a mai ajuns împreună cu grupul său pe evadat, locul de argint pentru belgian a reprezentat o revenire mulțumitoare. Van Aert a înregistrat această reușită la numai două săptămâni după ce a ratat Turul Flandrei din cauza unei infecții cu COVID-19.

Mai mult decât atât, ciclistul de la Jumbo-Visma a și fost în partea de pluton dezavantajată de rafala de vânt. Van Aert nu a renunțat pe tot parcursul cursei, încercând să recupereze distanța. A ajuns în cele din urmă în față, iar pe Vélodrome André Pétrieux din Roubaix, a performat superb în sprintal de final, devansându-l în ultimii metri pe lui Stefan Küng (Groupama-FDJ).

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.