Mesajul de Paște al Papei Francisc s-a concentrat pe pacea între oameni (VIDEO)

Papa Francisc a prezidat ceremoniile de Paște din Piața Sf. Petru din Vatican, o piață plină de soare, flori, și pelerini la un nivel nemaivăzut dinainte de pandemia de COVID-19. Mesajul „Urbi et Orbi” s-a concentrat pe necesitatea păcii între popoare.


Cu aproximativ 100 de mii de pelerini adunați în Piața Sf. Petru, Papa a vorbit în amiaza zilei de duminică tradiționalul său mesaj de Paște, Urându-le tuturor celor prezenți dar și participanților din întreaga lume (prin web, televiziune și radio) un Paște Fericit, Papa a anunțat mesajul bucuros că „Isus, Cel Răstignit, a înviat!” Isus – viu și nu o fantomă – stătea printre discipolii săi, care au asistat cu ochi neîncrezători la salutul său: „Pace vouă! Pacea fie cu tine!

A urmat binecuvântarea „Urbi et Orbi”, transmite agenția de știri a Vaticanului. Francisc a comemorat victimele războaielor, cei care suferă în întreaga lume. Papa a făcut un apel pentru pace și pentru ca pacea lui Hristos să intre în viața tuturor, „în casele noastre, în țările noastre!

Fie ca inimile noastre să fie cu adevărat deschise, în timp ce primim mesajul de Paște, „Pacea fie cu voi!”, a subliniat Papa, mai ales în aceste vremuri în care asistăm la contrariul, un Paște marcat de război în care atât de mulți au murit și violența continuă. Pe măsură ce ne amintim de toți frații și surorile noastre care au fost nevoiți să caute adăpost de bombe, această realitate tragică poate face dificil să credem cu adevărat că Isus a înviat cu adevărat, că viața învinge moartea, transmite Vaticanul.

Francisc a spus că păstrează în inimă victimele, milioanele de refugiați, copiii orfani, bătrânii lăsați singuri. Auzim în special strigătul copiilor, a spus el, alături de copiii suferinzi din întreaga lume care sunt victime ale violenței, ale dreptului la naștere, ale foametei sau ale lipsei de îngrijiri medicale. El a făcut apel la lideri să audă strigătul suferinței lor și să ia decizii în favoarea păcii.

Papa a mai adus un omagiu tuturor celor care și-au deschis porțile pentru a primi migranți și refugiați prin Europa, numind aceste acte de caritate semne de speranță și o binecuvântare pentru societate care poate ajuta la depășirea egoismului și individualismului.

Fie ca și noi să răspundem cu aceeași compasiune și solidaritate la conflictele din jurul lumii, care uneori sunt trecute cu vederea sau uitate.

Papa Francisc

Fie ca pacea și reconcilierea să prindă rădăcini între toți oamenii și comunitățile din Liban, Siria, Irak, Libia și Yemen, a mai menționat Papa, unde, în ciuda conflictelor în curs, oamenii speră cu ardoare să înceteze violența, tensiunile și suferința profundă ca urmare. Papa s-a rugat pentru darul reconcilierii și în Myanmar și ajutor pentru Aganistan, unde o criză umanitară provoacă mari suferințe.

Foto: Vatican

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.