Daniel Martinez și-a adjudecat pe ultimii kilometri titlul în Turul Țării Bascilor

Un final palpitant în Turul Țării Bascilor la ciclism, desfășurat între 4 și 9 aprilie. Clasamentul general a fost disputat până în ultimii kilometri. Daniel Martinez (Ineos Grenadiers) a reușit să se depărteze de purtătorul tricoului galben, și a împărțit în final podiumul general cu Aleksandr Vlasov și localnicul Ion Izagirre.


Cele două grupuri care se luptau pentru primele locuri din clasamentul general au format un singur grup înainte de ultima cățărare. Pentru că purtătorul tricoului galben, Remco Evenepoel, nu a avut un coechipier care să-l ajute să se mențină, când Daniel Martinez și alți favoriți au pornit atacul, belgianul nu a putut ține pasul.

Astfel, cicliștii din grupul lui Martinez au avut un avans în ultimul kilometru, bătându-se de fapt pentru locurile doi și trei. Remco a trecut linia de finiș cu doar 22 de secunde în urmă, pedalând în propriul ritm, însă nu destul de rapid pentru a păstra titlul.

O altă surpriză a fost făcută de Ion Izagirre care a mers excelent pe ultimele sute de metri, dovedindu-se mai rapid decât ceilalți favoriți. Astfel, acesta a câștigat ultima etapă și a urcat pe podiumul Turul Țării Bascilor.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.