Turul Flandrei adjudecat anul acesta de Mathieu Van Der Poel

După 272.5 km, inclusiv peste temutul Koppenberg, penultima clasică de pavate din sezon și-a cunoscut învingătorul. Mathieu Van Der Poel s-a impus la final într-un sprint cu Tadej Pogacar în care olandezul a dovedit o strategie mai bună.


Una dintre cele mai așteptate curse din sezon a avut loc în această duminică în Belgia. După ce rutieri de renume, cum ar fi Peter Sagan sau Wout Van Aert, nu au mai putut participa, numele celor care ar putea să-i pună probleme actualului superstar Pogacar s-au redus.

Victoria lui Mathieu Van Der Poel nu a venit însă doar pe ultimele sute de metri. Cățărările s-au dovedit cel mai greu de trecut obstacol pentru mulți, însă slovenul de la UAE Team Emirates a arătat că poate impune pasul, mai ales pe Kwaremont când a anulat practic grupul din față și s-a plasat în fruntea cursei.

Dacă Van Der Poel nu se ținea după Pogacar când acesta a atacat pe Paterberg, strategia implementată pe porțiunea de plat nu mai avea sens. Efortul liderului de la Alpecin-Fenix Cycling Team s-a dovedit decisiv în acest moment (foto sus).

Mathieu Van Der Poel a obținut victoria pentru a doua oară în ultimii 3 ani în acest Tur. Și a făcut-o după un joc de-a șoarecele și pisica în ultimul kilometru. Olandezul și tânărul sloven au amânat atât de mult sprintul încât au fost ajunși de urmăritorii Dylan van Baarle și Valentin Madouas. Pentru Pogacar amânarea sprintului a însemnat nu doar pierderea titlului ci și a întregului podium.

Turul Flandrei a avut parte și de un act de protest la final, care însă nu a perturbat competiția de pe ultimele sute de metri. Bărbatul care a intrat pe traseu purta un tricou în care solicita justiție climatică. Momentul nu a fost atât de bine observat pentru că cicliștii treceau deja linia de finiș.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.