„Observator cultural“ anulează unilateral parteneriatul cu ICR după instalarea membrilor de partid în conducerea reprezentanțelor Institutului

Ca urmare a nominalizărilor unor membri de partid în funcţiile de conducere a unor reprezentanţe ICR din Europa, membri lipsiţi de anvergură, competenţe şi expertize culturale, nominalizări făcute în dispreţul opiniei publice, fără transparenţă şi explicaţii, revista Observator cultural anulează unilateral parteneriatul cu ICR.


Revista Observator cultural anulează unilateral orice colaborare cu ICR, considerînd că, în situaţia dată, reprezentarea culturii române în străinătate este un fiasco. Această acțiune rămâne valabilă până cînd vor fi făcute noi nominalizări şi se va organiza o conferinţă extraordinară de presă a preşedintelui ICR, Liviu Sebastian Jicman, care să prezinte criteriile de alegere a directorilor şi directorilor adjuncţi din reprezentanţele ICR.

Parteneriatul dintre ICR şi Observator cultural datează din anul 2005. În cei 17 ani de activitate, revista Observator cultural a publicat, în regim gratuit, mii de ştiri, reportaje, relatări şi interviuri de la evenimentele organizate sau realizate cu sprijinul ICR. În 2012, când au mai avut loc ingerințe politice similare dar şi în alţi ani, revista s-a delimitat de politizarea şi abuzurile instituţionale legate de funcţionarea Institutului.

Ne pare rău pentru cei cîţiva profesionişti autentici care încă mai sînt în institutele culturale din străinătate. Ne întrebăm: cît vor mai rezista?

Observator Cultural

Reprezentanții revistei anunță că nu doresc să fie părtaşi la o situaţie în care cultura română devine o caricatură în mîna unor politicieni neprofesionişti. Această măsură extremă este luată pentru a atrage atenţia opiniei publice naţionale şi internaţionale că Institutul Cultural Român a devenit un loc în care directorii şi directorii adjuncţi ai reprezentanțelor sînt nominalizaţi după bunul plac, audierile acestora sunt interzise presei.

Preşedintele ICR, cel îndreptăţit să facă aceste nominalizări, refuză orice motivaţie, lăsînd instituţia la cheremul unor influenţe nocive, care vor dăuna în cel mai înalt grad reprezentării culturale a României în străinătate.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.