Urșii Koala listați drept specie pe cale de dispariție în Australia

Guvernul federal din Australia a decis introducerea urșilor Koala pe lista oficială a speciilor pe cale de dispariție în regiunile New South Wales, Queesnland, Australian Capital Territory. Decizia vine ca urmare a efectelor crizei climatice din ultimii ani.


În ultimul deceniu, Koala au fost listate doar ca fiind vulnerabile. Reprezentanții guvernamentali au declarat pentru The Daily Aus că schimbarea statutului se datorează impactului secetei prelungite, urmată de incendiile de vegetație de vară și impactului cumulativ al bolilor, urbanizării și pierderii habitatului în ultimii douăzeci de ani.

Noua listă evidențiază provocările cu care se confruntă specia și asigură că toate evaluările în temeiul Legii privind protecția mediului și conservarea biodiversității vor fi luate în considerare nu numai în ceea ce privește impactul lor local, ci și în ceea ce privește populația mai largă de koala. Guvernul ar fi angajat 74 de milioane de dolari din 2019, inclusiv 8,7 milioane pentru a sprijini sănătatea urșilor Koala.

Guvernul condus de conservatorul Morrison este criticat pentru numirea lui Sussan Ley, cu pregătire în fiscalitate și contabilitate, drept ministră a Mediului, responsabilă pentru protecția și conservarea mediului, administratoare pentru Comitetul de etică a animalelor din Antarctica, Biroul de Meteorologie, Autoritatea Parcului Marin al Marii Bariere de Corali și Comitetul științific al speciilor amenințate. O încărcătură semnificativă de știință a mediului dată unei persoane a cărei expertiză este fiscalitatea și contabilitatea, în locul unui om de știință.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.