Sindicatul Român al Jurnaliștilor cere coaliţiei PNL-PSD să pună capăt abuzurilor din Televiziunea Română

Biroul Executiv Naţional al SRJ MediaSind critică ultima acțiune a conducerii TVR. După tot felul de decizii şi numiri controversate, cuplul directorial Turturică-Săseanu încalcă sistematic Contractul Colectiv de Muncă şi refuză să acorde tichete de masă, anunță sindicaliștii.


Biroul Executiv Naţional al Sindicatului Român al Jurnaliştilor MediaSind întrunit pe 7 februarie 2022, la cererea Filialei MediaSind TVR, în sesiune de urgenţă, a analizat situaţia gravă în care se află angajaţii din Societatea Română de Televiziune din cauza refuzului conducerii instituţiei de a achita tichetele de masă prevăzute în Actul adiţional nr. 3 la CCM încheiat cu Federaţia Cultură şi Mass-Media FAIR MediaSind.

Angajaţii TVR trebuiau să primească aceste drepturi salariale până în data de 5 februarie a.c., dar administraţia condusă din cuplul directorial Dan Cristian Turturică, preşedinte-director general şi producătorul general Ramona Săseanu, a refuzat să acorde aceste drepturi angajaţilor TVR, deşi nu există nicio restricţie legală.

Angajații Radio România, AGERPRES şi alte instituţii publice primesc fără probleme aceste drepturi

Mai mult, angajaţii TVR nu au primit nici prima de Crăciun prevăzută în CCM, motiv pentru care instituţia a fost acţionată în instanţă de către membrii MediaSind TVR. În schimb, angajaţilor TVR, cu sprijinul sindicatului de casă şi al celor două reprezentate ale salariaţilor din Consiliul de Administraţie, se încearcă acum să li se dea sarcini în plus prin înfiinţarea unui instrument de propagandă denumit TVR INFO, pe post de goarnă politică, mai precizează SRJ MediaSind.

Având în vedere aceste noi abuzuri din Televiziunea Română, Biroul Executiv Naţional cere coaliţiei de guvernare să intervină de urgenţă pentru aplanarea situaţiei explozive din cea mai mare instituţie de presă a statului.

Până la soluţionarea acestei grave probleme, SRJ MediaSind va asigura, în continuare, asistenţă şi reprezentare juridică gratuită membrilor săi din TVR care acţionează în justiţie conducerea instituţiei pentru recuperarea drepturilor băneşti. Sindicatul jurnaliștilor prezintă o serie de acțiuni pe care le vor desfășura în situația prezentă:

  • solicită conducerii TVR să majoreze salariile din TVR cu un procent format între 25 şi 30 la sută pentru acoperirea drepturilor băneşti neacordate, precum şi pentru acoperirea creşterilor de preţuri la energie, alimente, medicamente,carburanţi etc.
  • în semn de protest pentru lipsa de dialog social a actualei conduceri a TVR, BEX denunţă unilateral contractul de închiriere pentru sediul Filialei MediaSind din TVR;
  • membrii MediaSind nu vor participa la nicio acţiune aşa-zisă de protest organizată de sindicatul de casă al conducerii, SPUSTV, atât timp cât la conducerea TVR se află foştii lideri ai acestei pseudo organizaţii sindicale.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.