Începe Festivalul Sanremo. Cine sunt artiștii care participă în 2022?

Festivalul Sanremo debutează pe 1 februarie cu a 72-a ediție. Festivalul cântecului italian se va desfășura până pe 5 februarie, urmând ca Marea Finală de sâmbătă, să desemneze câștigătorul competiției și reprezentantul Italiei pe pământul propriu la ediția 2022 a Concursului Eurovision. Cei 25 de artiști ai festivalului sunt enumerați mai jos, la fel și calendarul interpetărilor .


Festivalul cântecului italian, cunoscut drept Festivalul de la Sanremo sau pur și simplu Sanremo, este un festival de muzică, organizat de televiziunea națională RAI, care se desfășoară în fiecare an în orașul cu același nume din Italia. Începând cu anul 1951, aici au participat compozitorii și cântăreții cei mai cunoscuți ai muzicii italiene. Este unul dintre cele mai importante și mai longevive festivaluri de muzică din lume.

Artiștii au început de luni să sosească și să se prezinte presei și publicului adunat în fața Teatrului Ariston. Scena pentru Sanremo 2022 a fost proiectată de Gaetano și Maria Chiara Castelli. Gaetano a proiectat scena de la Sanremo pentru a 20-a oară, în timp ce Maria Chiara a lucrat pe scenă pentru a 8-a oară. Designerii declară că au făcut, așa cum a propus Amadeus, prezentatorul italian arhicunoscut, un „restyling” al clasicului. A fost folosită culoarea albă, cu materiale perforate tridimensionale, și reînviat un element precum perdeaua, făcând-o super ușoară și transparentă.

În ceea ce privește tehnologia, aceasta nu este complet eliminată, dar își va face apariția în trei mari elipse de șase și nouă metri, toate acoperite cu lumini și motorizate, capabile să ofere regizorului Stefano Vicario și directorului de fotografie Mario Catapano o mare versatilitate, peisaj și posibilități aproape infinite de mișcări.

Scena este profundă și primitoare, într-un fel este o sinteză între decorurile celor două ediții anterioare Sanremo prezentate de Amadeus. Am vrut să portretizăm că nava spațială de anul trecut a ajuns într-un loc în care toată lumea poate începe din nou.

Gaetano și Maria Chiara Castelli

Amadeus va fi gazda principală și directorul artistic de la Sanremo pentru al treilea an consecutiv. El va fi asistat de 5 co-gazde. Pentru 2022, RAI a reînnoit sistemul de vot, ceea ce înseamnă că nu vor fi eliminări pe toată durata competiției până în ultima seară în care va fi stabilit câștigătorul. Votul presei va fi impartit in 3 categorii: presa scrisa, Radio & TV și web.

Artiștii prezenți la Sanremo 2022

Nu mai puțin de 6 artiști care au reprezentat anterior Italia la Eurovision – trei dintre ei chiar acum jumătate de secol – vor participa anul acesta la festival.

ArtistPiesă
Achille LauroDomenica
Aka 7evenPerfetta così
Ana MenaDuecentomila ore
Dargen D’AmicoDove si balla
ElisaO forse sei tu
EmmaOgni volta è così
Fabrizio MoroSei tu
Gianni MorandiApri tutte le porte
Giovanni TruppiTuo padre, mia madre, Lucia
Giusy FerreriMiele
Highsnub & HuAbbi cura di te
IramaOvunque sarai
Iva ZanicchiVoglio amarti
La Rappresentante di ListaCiao ciao
Le VibrazioniTantissimo
Mahmood & BlancoBrividi
Massimo RanieriLettera al di là del mare
Matteo RomanoVirale
Michele BraviInverno dei fiori
NoemiTi amo, non lo so dire
Rettore & DitonellapiagaChimica
RkomiInsuperabile
SangiovanniFarfalle
TananaiSesso occasionale
YumanOra e qui

Calendarul Festivalului

  • 01.02.2022 – Sanremo 2022 Soiree #1 (Primele 12 acte vor fi prezentate pe scenă)
  • 02.02.2022 – Sanremo 2022 Soiree #2 (Al doilea set de artiști își vor prezenta piesele)
  • 03.02.2022 – Sanremo 2022 Soiree #3 (Toți artiștii își vor prezenta intrările respective)
  • 04.02.2022 – Sanremo 2022 Soiree #4 (Toți artiștii vor interpreta o melodie cover singure sau cu un invitat)
  • 05.02.2022 – Seara Sanremo 2022 #5 – Marea finală

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.