UNATC oferă gratuit biciclete pe durata anilor de studiu, celor cu bursă socială

Cu un proiect inițiat în primăvara anului 2021, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” din Bucureşti (UNATC) continuă să încurajeze mobilitatea și relația studenților cu mediul înconjurător. Astfel, 60 de biciclete vor ajunge să fie folosite de studenţii din anul I şi II – Licenţă, precum şi anul I – Masterat, preponderent celor care locuiesc la cămin, au bursă socială şi nu deţin maşină personală.


Bicicletele ce pot fi folosite pe durata studiilor, fac parte din campania „UNATC pe Bicicletă”. Reprezentanții univeristății spun că educaţia artistică în cadrul academic nu se poate departaja de responsabilitatea socială şi implicarea în problemele comunităţii. Drep urmare, proiectul de folosire gratuită a bicicletelor vine să completeze această viziune.

Foto: UNATC

Pentru un Bucureşti mai puţin poluat, mai curat, mai civilizat, contează enorm orice efort de conştientizare a importanţei folosirii transportului alternativ faţă de mediul înconjurător.

Liviu Lucaci, rector UNATC

Componentei de educaţie verde şi de responsabilizare a tinerilor studenţi, UNATC i-a adăugat şi nişte ţinte pragmatice, menționează reprezentanții universității. Cu alte cuvinte, amenajarea în curtea universităţii a unor parcări dedicate transportului alternativ. Mai mult, o parcare modernă dedicată bicicletelor a fost realizată în 2021.

Ce pare un lucru normal și destul de banal în comunitățile academice din restul Europei, este prezentat în România drept o mare realizare. Comparativ cu țările în care mersul cu bicicleta este o tradiție, cum este Olanda sau Danemarca, un număr de 60 de biciclete ar fi asociat cu un bloc de locuințe, nu o întreagă universitate.

Foto principală: Tanya Satina

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.