Guvernul Germaniei a creat un birou ministerial care să protejeze persoanele împotriva discriminării sexuale și de gen

Pentru prima dată în istoria Germaniei vor exista atribuții la nivelul guvernului federal care să protejeze oamenii împotriva discriminărilor sexuale și de gen. Biroul nou creat va fi preluat de Sven Lehmann de la Bündnis 90 / Die Grünen, secretar de stat în Ministerul Familiei.


Guvernul lui Olaf Scholz, care reuneşte social-democraţi, liberali şi ecologişti, a prevăzut în acordul de coaliție că executivul federal va alinia politica familială la realitatea socială a diferitelor tipuri de familii, pe baza principiului călăuzitor al autodeterminarii. Ministra Familiei, Anne Spiegel, a subliniat, de asemenea, în repetate rânduri cât de important este pentru ea să adapteze drepturile de familie și de vot la familiile moderne.

Lehmann, care a fost purtătorul de cuvânt al grupului său parlamentar în ultima legislatură pentru diversitatea de gen, a fost numit în ședința cabinetul federal de miercuri. Biroul nou creat arată cât de important este pentru noul guvern de a accepta diversitatea.

Toată lumea ar trebui să poată trăi liber, în siguranță și cu drepturi egale. (…) Protecţia persoanelor din motive de identitate sexuală şi de gen trebuie să fie garantată în Legea fundamentală.

Sven Lehmann

Acesta este mandatat să pregătească un plan naţional de acţiune prin care Germania să devină o ţară pionier în lupta împotriva discriminării. Protecția persoanelor pe baza identității lor sexuale și de gen trebuie asigurată în Legea fundamentală, iar drepturile fundamentale ale persoanelor trans, inter și non-binare trebuie în sfârșit aplicate pe deplin, a mai explicat Lehmann.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.